Extra inkomsten genereren nu de verkoop in de horeca is gedaald. Tijdens de feestdagen is het moment om extra inkomsten te genereren voor je restaurant of bar.

En zeg nu zelf extra inkomsten zijn welkom in deze toch al moeilijke tijd, maar ik wil je positief bemoedigen.

In dit artikel geef ik je een aantal leuke en interessante voorbeelden uit de praktijk hoe je extra inkomsten kunt genereren als horecaondernemer.

Als je overweegt iets te gaan verkopen naast je reguliere horeca, denk dan goed na over wie jouw doelgroep is en wat of welke producten passen bij jouw onderneming. En check ook bij jouw gemeente of jouw ideeën uitgevoerd mogen worden.

Daarna kijk je of je online wilt verkopen of dat je de klanten naar je zaak laat komen. Deze laatste optie kan interessant zijn omdat je de gast dan kunt overtuigen om ook iets bij je te eten of drinken, al dan niet take-way.

Door te starten met de verkoop van fysieke producten in je zaak of online kun je net die extra inkomstenstroom genereren die je nodig hebt om het gat te vullen.

Twee voorbeelden van zeer succesvolle restaurants in het Verenigd Koninkrijk die ook producten verkopen, zijn Petersham Nurseries. Zij laten een selectie van planten en huishoudelijke artikelen zien in hun grote ruimtes.

De keten Carluccio’s, stelt een selectie van gastronomische Italiaanse marktproducten ten toon bij hun vers Italiaans dinermenu.

In Nederland kun je bij Pluk Amsterdam, naast broodjes, taartjes, drankjes en ander soort food, terecht voor servies, droogbloemen en decoratie.

Dit zijn ze begonnen omdat de eigenaresse een passie heeft voor interieur en styling. Deze producten verkoopt ze via haar webshop.

Kortgeleden is ze begonnen met de verkoop van cold pressed juices die ze in heel Nederland en België bezorgd.

Alle drie geven ze een prachtig voorbeeld hoe het kan, maar je kunt ook klein beginnen met de ideeën hieronder.

Extra inkomsten genereren met kleding verkoop
T-shirts verkopen met slogans
Extra inkomsten met merkartikelen
Tote bags kunnen zorgen voor branding en extra inkomsten

Extra inkomsten genereren met merkartikelen

Heb jij een mooi, leuk of stoer logo die commercieel aantrekkelijk kan zijn bij je doelgroep? Overweeg dan eens om producten zoals t-shirts, petten, schorten, draagtassen en serviesgoed te verkopen. Als je zorgt dat jouw producten opvallen, zullen gasten zeker iets mee naar huis willen nemen.

In het begin van de coronacrisis was de oproep ‘support your locals’ een veel getoonde oproep op social media en het nieuws. Probeer één of twee items uit die je kunt verkopen en die de moeite waard zijn om te kopen.

Happy Cooking Hospitality in New York is zo een voorbeeld. Ze hebben een online winkel gecreëerd die onder andere kleding, sleutelhangers en koffiekopjes verkoopt met branding van een aantal van hun restaurants.

Extra geld verdienen met sauzen & Specerijen

Komen gasten speciaal bij je langs voor jouw smakelijke tomatensaus, dressing of misschien hotsauce? Dan kan het een idee zijn om deze te bottelen voor de verkoop.

Als je misschien één saus hebt is het wellicht niet de moeit waard. Maar voor bedrijven die meerdere spannende smaken heeft, zou een take-home-fles een fantastisch idee zijn tijdens de feestdagen.

Leuke om te geven én te krijgen.

Private label koffie
Je eigen koffiemerk kan extra geld binnen brengen
Extra inkomsten met private label koffie
Leuk ingerichte plek in je horecazaak met producten

Extra inkomsten genereren met koffie, bonen en een abonnement

Er zijn tal van restaurants waar je een prima kop koffie kunt krijgen. Van kopjes koffie verkopen alleen kun je als restauranteigenaar niet rondkomen want anders was je wel een koffiebar begonnen. Maar als de gasten jouw geliefde kopje koffie moeten missen is het een idee om jouw eigen ‘private label koffiemerk‘ te beginnen.

Dat wil zeggen dat jij je ‘eigen koffiemerk’ kunt verkopen aan je vaste gasten en extra geld kunt verdienen. Maak je er een koffieabonnement van, zodat de gast kan sparen voor leuke producten als koffiekopjes met hun naam en jouw logo. Dit zorgt je voor branding, continue verkoop en dus extra inkomsten.

Er zijn ook mogelijkheden om bijvoorbeeld Sinterklaas koffie, Kerst koffie of een ander soort feestdag-koffie te produceren.

Smaakvol NH kan je helpen bij het ontwikkelen van de meest fantastische melanges én branding. Het enige wat je nodig hebt is het logo van je bedrijf en wij verzorgen de rest, van de koffiebonen, gemalen koffie, verpakking en bedrukking.

Wijn & Cocktails

Een andere mogelijkheid om extra inkomsten te genereren is door voorgemixte versies van cocktails en flessen wijn aan te bieden voor thuis gebruik. Zorgt dat je vermeld op de on- en offline menukaart dat deze optie beschikbaar is om aan de rekening toe te voegen. De gast kan zo eventueel thuis verder genieten van hun favoriete cocktail of wijn.

Conclusie

Het verkopen van producten kan extra geld opbrengen en is dé manier om in contact te blijven met jouw gasten. Voordat je de detailhandel induikt, kijk eerst wie je gasten en/of klanten zijn om vervolgens producten te bedenken. Misschien is dit het moment om je passie te vertalen naar iets leuks om te koop aan te bieden in de zaak.

Een extra tip is om vaste gasten te betrekken bij dit onderzoek. Zo weet je dat de producten ook echt verkocht gaan worden. Daarna wil ik je adviseren om te zorgen voor een aantrekkelijke ruimte op jouw locatie waar je de producten kunt tentoonstellen.

Ben je meer van een webshop, vraag Smaakvol NH om je hierin te begeleiden, want een webshop starten is niet moeilijk, maar bezoekers krijgen naar je webshop is een heel ander verhaal.

Wat is jouw grootste twijfel? Welke producten wil jij gaan verkopen?

Laat het hieronder weten in een reactie.

Laat een reactie achter