Stacks Image 170678

Smaakvol Noord-Holland Expo / Event 2020

Het afgelopen jaar zijn 11 chef-koks uit Noord-Holland geportretteerd.

Deze geportretteerde chef-koks zijn: Naomi Nieuwenhuis, Kai Kloss, Khyber Naserie, Luella Molenaar, Fernando Jonker, Bram Haver, Roy Strijbos, Jeroen Mos, Roel Oostrum, Michel Meijer en Jeroen Klepper.

Deze portretfoto's worden geëxposeerd van 1 t/m 29 februari.

In deze serie ‘SmaakMeesters’ ga ik in gesprek met Noord-Hollandse chef-koks. Wie zijn deze mensen, waarom doen ze dit werk en wat inspireert hen.

Na de expositie, op maandag 2 maart worden de portretten geveild. De opbrengst hiervan gaat naar het 'Wereld Kanker Onderzoek Fonds'.

Tijdens de expositie worden er verschillende evenementen georganiseerd, zoals diners, een buffet en een streekproductenmarkt met kookdemonstraties.

Agenda 1 t/m 29 februari 2020

Zaterdag 1 februari vanaf 13:00 uur

Opening expositie SmaakMeesters

Onder het genot van een hapje en een drankje, is naast de expositie 'SmaakMeesters' van fotograaf Bas Alderlieste, het werk van Franka Barendrecht te zien dat zij gemaakt heeft voor het item 'Een kijkje in de keuken' en het werk van kunstenaar Foodbrusher.

De expositie is gratis toegankelijk.

SmaakMeesters 2020

Zaterdag 8 februari inloop vanaf 17:30 uur

Diner bereid door chef-kok Jeroen Klepper

Jeroen Klepper (38) chef & co-owner van Hemingway's Beach Restaurant en Strandpaviljoen Noorderlicht in Bergen aan Zee, neemt je mee in zijn combinatie van Scandinavische Nordic cuisine en de levendige keuken van Tel Aviv.

Het 3-gangen diner dat in 6 gerechten geserveerd wordt, kost 40 euro en bestaat voor 90% uit vegetarische gerechten en voor 10% uit wilde vis uit Noord Holland. Er zijn 40 zitplaatsen beschikbaar en het diner is alleen online te reserveren.

Stacks Image 170545

Zaterdag 15 februari van 12:00 - 17:00 uur

Noord-Hollandse streekproductenmarkt

Streekproductenmarkt met producten van Noord-Hollandse producenten. Maak kennis met de leveranciers, proef en ontdek de mooiste producten die Noord-Holland te bieden heeft.

Tijdens de kookdemonstraties krijg je handige tips. Naast de streekproducten zijn er ook auteurs van kookboeken die gerechtjes uit de kookboeken maken, kookboeken verkopen en signeren.

De markt is gratis toegankelijk.

Stacks Image 170547

Zaterdag 22 februari inloop vanaf 17:30 uur

Buffet bereid door Naomi Nieuwenhuis en Brünhilde Albers

Samen bereiden Naomi, Country Home Cooking, en Brünhilde, Everyday Plantpower, een kleurrijk buffet met verschillende kruiden, groenten en pure producten, geïnspireerd door de keuken in het Midden-Oosten, de Jordaanse keuken, de Israëlische en de Noord-Afrikaanse keuken.

In dit buffet staan de smaken en de kracht van kleur voorop. Een plek kost 40 euro en er zijn 40 zitplaatsen beschikbaar. Het buffet is alleen online te reserveren.

Stacks Image 170644

Zaterdag 29 februari inloop vanaf 17:30 uur

Diner bereid door chef-kok Kai Kloss

Kai Kloss is chef-kok bij Keuken met Karakter in Heiloo die met veel creativiteit, passie en kennis, smaakcombinaties bedenkt. Samen met zijn unieke team, bedenken en bereiden ze elke week nieuwe smaakvolle gerechten die menig Bourgondiër versteld doet staan.

Bij dit 3-gangen diner met vooraf een amuse staan de smaken en presentatie voorop. Een plek kost 40 euro en er zijn 40 zitplaatsen beschikbaar. Het diner is alleen online te reserveren.

Stacks Image 170659

Maandag 2 maart vanaf 13:00 uur

Veiling SmaakMeesters collectie

Onder leiding van veilingmeester Evert Barendrecht wordt de collectie SmaakMeesters geveild. De opbrengst van de veiling gaat naar het
'Wereld Kanker Onderzoek Fonds'.

De veiling is openbaar en gratis toegankelijk.

Stacks Image 170674

Sponsors

Smaakvol NH Expo / Event 2020 sponsors

Wij bedanken alle sponsors


Stacks Image 170804

Bas Alderlieste

Copy Centre

Copy Centre Alkmaar

Waterkant Alkmaar

Waterkant Alkmaar

Michele

Michele's Keuken

Almershof

De Almershof

Van Uitgeest

Van Uitgeest