Twaalf jaar geleden zijn de eerste ideeën ontstaan. “We houden ontzettend van koken, lekker eten en mooie spullen.” Karen Schoen wilde graag iets voor zichzelf beginnen en heeft Anne van der Spoel erbij gevraagd. “Samen zijn we begonnen met brainstormen en plannen, dan krijgt het vorm en ga je er gewoon voor.” “Iedereen was wel heel sceptisch hoor, een winkel in potten en pannen beginnen in Wormerveer, in de Zaanbocht?

We zijn heel klein begonnen op 35 m2. In juli kregen we de sleutel en in september gingen we open. Vanaf dag één was iedereen enthousiast. We hadden van alles een klein beetje; wat servies, kookboeken, oliën en een paar pannen. Inmiddels zitten we op 200 m2 in ons vierde pand aan de Zaanweg. We hebben de winkel rustig en industrieel ingericht met aan de muur stellingen die bijna tot het hoge plafond reiken. De producten worden op kleur of thema gepresenteerd.”

Assortiment

K’OOK! is een moderne, eigentijdse en ruime winkel met een bijzonder groot assortiment van keukenapparatuur, messen, serviezen tot tafellinnen. Maar ook gewoon leuke spullen voor de keuken en mooie culinaire cadeaus. “En natuurlijk onze foodafdeling achterin de zaak met The Filling Station”, vertelt Karen verder.

“The Filling Station is een echte blikvanger. Tegen de wand staan vaten olijfolie, waaruit we ter plekke olijfolie tappen. We hebben natuurlijk de bekende merken, maar we zijn ook constant op zoek naar nieuwe, unieke producten. We struinen regelmatig beurzen en steden af op zoek naar deze pareltjes. Daarnaast hebben we diverse producten onder ons eigen label en ontwerpen we in samenwerking met Maaike Beuker van ByBloom leuke ansichtkaarten en onze eigen K’OOK! tas.”

GIA Award

“We zijn ontzettend trots dat wij de Global Innovation Award 2016 hebben gewonnen. Hier ging nog een andere prijs aan vooraf. In december 2015 zijn we uitgeroepen tot de beste kookwinkel van Nederland. Bij deze prijs hoorde een bezoek aan de internationale beurs in Chicago en daar zijn we uitgeroepen tot beste kookwinkel van de wereld. Het winnen van de prijs betekent voor ons dat wij op de juiste weg zijn om onze klanten te verrassen. Het houdt ons scherp het assortiment steeds weer uit te breiden met bijzondere, mooie producten. En om leuke evenementen te blijven organiseren voor onze klanten.”

Evenementen

“Wij organiseren diverse evenementen in onze winkel, maar ook daarbuiten. Zo hadden we in juli de succesvolle derde editie van het Foodfestival aan de Zaan en hebben we oktober afgesloten met het jaarlijks terugkerende Italiaans weekend. Er vinden elke zaterdag diverse, gezellige en leerzame workshops, productdemonstraties en proeverijen plaats in de grote, moderne keuken.

Een hoogtepunt is toch wel de Mannendag. De mannen van Zaanse Sambal houden een proeverij met hun verschillende smaken sambal en Brouwerij Hoop zorgt voor een bijpassend biertje. Wat we ook erg leuk vinden, is dat kookboekenschrijvers ons weten te vinden. Zo komt onder andere Jamila Winwood, schrijfster van het kookboek ‘Van Tajine tot havermout’ haar boek promoten en signeren.

Een maandelijks terugkerende activiteit is “Barbra kookt!”. Op basis van een thema weet zij altijd weer onze klanten te verrassen met heerlijke gerechten. Barbra runt huiskamerrestaurant Bij Bergmans.

Laat een reactie achter