Foto: Smaakvol NH
Zwanensoezen zijn leuk om te maken bij een high tea of als verrassing tijdens een verjaardag.
Zelf een gevuld zwaantje met slagroom maken voor een high tea.
Zwanensoezen heb je misschien ook wel gezien tijdens Heel Holland Bakt waar Janny ze ook maakte.
Hoe gezellig is dat als je je eigen high tea samenstelt met hartige en zoete gerechtjes.
Met dit zwaantje gevuld met slagroom scoor je punten bij je gasten. Dit recept is wordt je aangeboden door restaurant Leuk!
Gek op het maken van desserts, bekijk dit recept van luchtige chocolademousse.
Leer in dit artikel alles over slagroom kloppen.
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Doe het water, de margarine en zout in de pan en breng al roerende aan de kook
-
Zeef de bloem en voeg deze al roerend toe
-
Blijf stevig roeren tot er een stijve, gladde massa is ontstaan
-
Zet het mengsel nog 3 minuten op laag vuur om de bloem te garen. Haal dan de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen
-
Voeg de eieren stuk voor stuk toe en roer deze door het mengsel heen
-
Verdeel het beslag over twee spuitzakken. Met het ene deel spuit je de soesjes op en met het andere deel spuit je de zwanenhalzen
-
De soesjes bak je af in ongeveer 25 minuten. Daarna bak je de zwanenhalzen af in 12 minuten
-
Knip de bovenkant van de soesjes eraf. Deze bovenkant knip je doormidden. Dit worden de vleugels
-
Je vult het soesje met slagroom. Zet de vleugeltjes en het halsje op de slagroom