Ambachtelijk
De producten van Bakker Koning worden ambachtelijk gemaakt. De brood- en banketbakkers van Bakker Koning hebben tijdens het bereidingsproces continue hun eigen inbreng, iets dat terug is te vinden in de smaak en kwaliteit van het brood en de andere producten. De kwaliteit van Bakker Koning wordt onder meer gewaarborgd door het Nederlandse Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen. Zij controleren (regelmatig) als onafhankelijke partij de kwaliteit van onze producten.
Ons verhaal
Het verhaal van Bakker Koning begint in Oudendijk, waar Dirk Koning in 1947 de Westfriese bakker begon.
Bij de familie Koning werd het brood ambachtelijk gebakken en daarna uitgevent.
Met een speciale bakfiets werden de bestellingen langs de deuren gebracht, later per auto.
In 1974 nam zoon Peter Koning de zaak over, en opende later een bakkerij met een eerste eigen winkel in Avenhorn.
Inmiddels vormen Gerard en Karla Borst de derde generatie van Bakker Koning.
Sinds de oprichting van het bedrijf in 1947 is de Westfriese bakker langzamerhand gegroeid.
Inmiddels is Bakker Koning nog steeds in het hart West-Fries, maar is de onderneming tegelijkertijd met winkels in: Andijk, Avenhorn, Hoorn, Zwaagdijk, Bovenkarspel, Hoogkarspel, Nieuwe Niedorp, Obdam, Venhuizen, Spanbroek/Opmeer, Alkmaar, Heerhugowaard en Volendam ook buiten West-Friesland een bekende naam geworden. Ook levert Bakker Koning brood, koeken en gebak binnen en buiten de regio West-Friesland aan verschillende afnemers.