In de snelle, over geautomatiseerde en digitaal gedreven samenleving van vandaag wordt ‘de mens’ weer belangrijk.

Het internet beloont ons constant met gemak en onmiddellijke voldoening, waardoor het ‘menselijke gevoel’ steeds schaarser wordt.

Juist op dit moment kun je als horecabedrijf je het niet langer veroorloven om een gezichtsloos bedrijf te zijn. Er is namelijk genoeg keus voor de consument.

Om te overleven is het verstandig om met jouw bedrijf contact te maken met de consument, maar op een veel dieper niveau met hen omgaan dan voorheen.

En precies daar komt het vertellen van jouw verhaal om de hoek. Jouw verhaal is het samenhangend verhaal dat de feiten en emoties samenbrengt die je bedrijf oproept.

Wie ben je, waarom doe je het, en wat maakt je uniek?

Naast het geven van redenen aan je gasten waarom ze een product of dienst van je zouden moeten kopen, moet je als bedrijf het verhaal achter jouw merk gaan delen. Stel jezelf vragen als waarom het bestaat en waarom dit belangrijk is en niet te vergeten consistent in alle communicatie.

Je bedrijfsverhaal is tegenwoordig noodzakelijk om te hebben. Het zal uiteindelijk invloed hebben op je zichtbaarheid, winst en impact van je bedrijf.

Als je het gebruikt in je marketingstrategie, zal het resultaat een bedrijf zijn dat even winstgevend als interessant is.

Hier zijn 3 tips hoe jij met jouw bedrijfsverhaal succesvol de toekomst in gaat:

1. Wees anders in een toch al veel op elkaar lijkende wereld

Bedrijven besteden wereldwijd miljarden dollars en vechten voor aandacht van het publiek dat wordt gebombardeerd met berichten die allemaal op elkaar lijken.

Het is niet meer genoeg om een kwaliteitsproduct of -service te hebben, je moet weten hoe je erover moet praten op een manier die je onderscheidt van de rest.

Daarom is het vertellen van je bedrijfsverhaal zo belangrijk. In plaats van feiten, statistieken en getuigenissen naar de consument te slingeren, zorg dat ze je bedrijf zien als attent, uniek en echt.

Storytelling verhoogt niet alleen de voorkeur van je bedrijf in de ogen van de consument, het verhaal wordt ook veel beter onthouden.

Vraag jezelf af; Wat is de boodschap die je aan de consument wilt overbrengen, hoe wil je dat de consument je ziet en herinnerd?

Denk na over de emotie die jij bij je publiek wilt oproepen wanneer ze interactie hebben met je bedrijf.

Terugkerende gasten

2. Niet alleen gasten, maar terugkerende gasten

Denk bij het opstellen van je verhaal na over wat de gast echt van je nodig heeft, naast een fantastisch product of top service.

Neem bijvoorbeeld Mc Donalds. Sinds het begin verkopen ze friet en hamburgers, makkelijk, snel en kindvriendelijk. Starbucks verkoopt koffie met en gevoel van thuiskomen en relaxen.

Om een bedrijf van de grond te krijgen, moet het zoveel meer zijn dan je product en service – en dat is waar het vertellen van jouw verhaal van pas komt.

Denk na over welke emoties, waarden en ideeën je de consument kunt bieden. Welk gevoel wil je ze meegeven? Wat voor waarde bied je hen?

Wat betekent jouw bedrijf voor hen, naast wat je verkoopt?

Gebruik je verhaal om een diepe emotionele band te creëren: begin gesprekken, vraag om vrijblijvende betrokkenheid, betrek je gast bij wat je als bedrijf doet.

Verander je bedrijf in een onvergetelijke ervaring – op die manier zullen ze jouw succes ondersteunen, volgen, loyaal zijn en terugkomen voor meer.

3. Wees winstgevend en menselijk tegelijk

Consumenten eisen steeds meer transparantie van bedrijven.

Ze willen zien hoe jouw inspanningen impact maken, een goed doel ondersteunen en resultaten behalen die verder gaan dan alleen winst.

Bij de consument is de wetenschap dat jouw bedrijf om iets anders geeft dan jouw eigen winst, de stimulans die men nodig heeft om meer te kopen.

Jouw missie is belangrijk.

De wens om ‘de wereld te veranderen’ is niet langer een cliché zolang je daadwerkelijk handelt volgens je waarden.

Consumenten worden aangetrokken door bedrijven die zich menselijk gedragen en gevoel tonen.

Dus hoe maak je je bedrijf menselijker? Door verhalen te vertellen – de oudste en krachtigste tool om mensen in te lichten.

We zijn genetisch ingesteld om verhalen leuk te vinden en erop te reageren.

Een bedrijfsverhaal dat men onthoudt is precies wat mensen nodig hebben om verbonden te zijn met je bedrijf.

Dat zorgt voor een blijvende positieve indruk en loyale gasten.

Hoe bereik je mensen en verander je mensen hun levens? Hoe sta jij in de samenleving?

Kortom, heeft jouw bedrijf een ziel?

Bedrijfsverhalen zijn belangrijk voor de consument

Mensen voelen dit, en niet alleen dat, ze kopen eerder bij jou dan bij een concurrent die een soortgelijk product of een vergelijkbare dienst aanbiedt.

Het verhaal van Smaakvol NH gaat zo;

Veel ondernemers vinden online marketing moeilijk omdat ze ‘geen tijd’ of ‘niet weten’ waar ze moeten beginnen.

Maar wanneer ondernemers stoppen met marketing, stoppen ze met het groeien van hun bedrijf en succes.

Als ondernemers de marketing lessen volgen via Smaakvol NH Business, zullen ze de meerwaarde zien van marketing.

Smaakvol NH bestaat omdat als ondernemers een goede basis hebben en zichzelf ontwikkelen, ze meer kans hebben om te groeien in hun persoonlijke en professionele leven.

Dit is ons verhaal gericht naar jou als ondernemer en dit is wat wij communiceren naar het bedrijfsleven.

Jouw groei is ons succes. Ons doel bij Smaakvol NH is om jouw bedrijf te versterken door je te helpen groeien met slimme marketing.

Lees hier het bedrijfsverhaal van Smaakvol NH.

In een drukke markt waar iedereen gericht is om dingen sneller, efficiënter en geautomatiseerd te doen, wees het bedrijf dat ‘mens’ durft te zijn.


Ben jij het ook zat om geld, tijd en energie te verspillen aan ineffectieve marketing? Het doel van Smaakvol NH is om jouw bedrijf te versterken door je te helpen groeien met behulp van onze kennis, ervaring en innovatieve oplossingen. Vertrouw op een duidelijke strategie die de juiste klanten naar jouw bedrijf brengt.

Laat een reactie achter