We eten met z’n allen bij elkaar. Het is Kerst en we hebben allemaal iets lekkers gemaakt. Allereerst wordt degene gememoreerd die door een sterfgeval is weggevallen en er vorig jaar nog bij was. We proberen daar zo luchtig mogelijk over te doen om de sfeer niet te bederven. Maar het blijft treurig, ondanks het prettige samenzijn.
Dan barst het eetfestijn los met een cocktail van gebakken ananas met kip op een bedje van reepjes groene salade.
Het hoofdgerecht is een rollade van wildzwijn in een romige saus met paddenstoelen. Bijgerechten zijn roseval-aardappelen nog in de schil uit de oven met knoflook en tijm en er zijn tevens de traditionele witlofsalade en de gestoofde peertjes. Het gevolg is wel, dat de kok de hele dag bezig is in de keuken. Je moet het er maar voor over hebben om gezellig bij elkaar te zitten en te smullen.
Over de lekkere rode wijn niets dan goeds. Er valt niet anders over te melden dan dat hij uit de Franse Vaucluse komt en Domaine de Pesquier heet. Hij is lekker fruitig met voldoende diepgang om te schenken bij de wildrollade. Hij is op tijd besteld, rekening houdend met de kerstdrukte, bij wijnkoperij Okhuysen; een gerenommeerd Haarlems wijnhuis.
Bij aanvang is de wijn iets te koud omdat hij niet op tijd uit de garage is gehaald. Maar met de hand onder het glas komt-ie snel op de juiste temperatuur.
Dat alles mag de pret niet drukken Er wordt als vanouds geschranst en iedereen is blij met elkaar. Eerste Kerstdag 2024, laat-ie fijn zijn.