Tussen imposante kastanjebomen, in een karakteristieke oude wagenschuur, vind je KASTAN. Een restaurant dat mogelijk is gemaakt door meer dan 200 investeerders, waar duurzaamheid, innovatie en culinaire vernieuwing samenkomen op een bijzondere locatie.
Voor elk moment van de dag
Bij KASTAN kun je terecht voor een kop koffie met een bijzondere bonbon, een smaakvolle lunch of diner, maar ook voor een vergadering of een exclusieve private dining in de kas op de eerste verdieping. Of je nu met vrienden komt voor een borrel in ‘jouw kroeg’ – een privéruimte waar je zelf jouw biertjes kunt tappen – of een besloten feest wilt geven, KASTAN biedt een passende setting voor elke gelegenheid.
Verfijnde bonbons met een lokaal tintje
Op tafel verschijnt een schaal met unieke bonbons, met liefde bereid door patissier Wesley Borstel. Denk aan een espresso-cupje gevuld met Lavazza-koffie en pure chocoladeganache, of bonbons in de vorm van rode lippen en zee-egels gevuld met witte chocolade, frambozen en champagne. Speciaal voor KASTAN creëerde Wesley bovendien een kastanjebonbon en kastanjetruffel – een verfijnde smaakervaring met een vleugje kastanje.
Lokaal, duurzaam en seizoensgebonden
‘Onze menukaart is gevarieerd en draait om het seizoen. Het maakt je bewust en zet je aan tot nadenken over eten. De gerechten bestaan voor 80% uit groenten en slechts voor 20% uit vlees of vis. De gerechten bereiden we met lokale producten, zo kweken we onze eigen groenten in de moestuin en werken we samen met Lolita Heerens Kamper (teler made farm). Zij verbouwt op de oude boerderij van haar vader groenten en fruit op aanvraag van de chefs. En werken we samen met worstmaker Hans Cordemijer uit Haarlem. We koken op elektrische fornuizen en halen we energie uit de zonnepanelen die op het dak liggen.’
Smaakvolle gerechten, ambachtelijk bereid
Proef de bijzondere gerechten zoals de hotdog gemaakt van Beemsterlant’s varken met een topping van kimchi, een broodje met Rotterdamse oude kaas en Amsterdams zuur, of de verrassende veganistische Dashi bouillon. De smaken zijn verfijnd en in balans, en samen met de prachtige setting en de gastvrije bediening zorgt dit voor een unieke ervaring. Bij KASTAN geniet je niet alleen van eten – je ervaart een nieuwe manier van denken over smaak en duurzaamheid.
Een stukje geschiedenis in de moderne tijd
Dennis de Waart en Jeroen Spek, bekend van De Dakkas in Haarlem, zijn de uitbaters van KASTAN.
‘De prachtige, unieke, oude wagenschuur komt uit 1880. Voor een symbolische euro nam architect en horecaondernemer Gijs de Waal de schuur over van de provincie Noord-Holland. De schuur werd zorgvuldig gedemonteerd en weer opgebouwd, met gebruik van authentieke materialen zoals kozijnen uit het Zaans Medisch Centrum en onderdelen van een kantoor in Utrecht. Elk stukje materiaal is benut – er was zelfs geen afvalcontainer nodig tijdens de bouw.’
Voor dit bijzondere project ontving de Gerritshoeve, waarin KASTAN gevestigd is, in oktober 2024 de prestigieuze Arie Keppler Prijs. Deze prijs wordt elke twee jaar toegekend aan de meest toonaangevende projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed in Noord-Holland. Een prachtige erkenning voor de duurzame en ambachtelijke aanpak waarmee KASTAN is ontstaan.
Nieuwbouwproject Hyde Park
Het interieur is warm en passend, met houten meubels, opvallende lampenkappen. Aan de muur hangt een portret van twee boerenjongens en een foto van de oude schuur op de plek waar deze 200 jaar lang stond.
KASTAN staat tegenover het station van Hoofddorp en ernaast wordt het moderne Hyde Park ontwikkeld, en het contrast tussen de authentieke schuur en de nieuwe omgeving maakt de locatie nog interessanter.