Je hebt niet veel keuken apparatuur nodig en je kunt het fruit per seizoen verwisselen.

De appelcrumble met blauwe bessen is gemakkelijk te bereiden. Je hebt niet veel keuken apparatuur nodig en je kunt het fruit per seizoen verwisselen.

Een heerlijk dessert uit de oven met appel en blauwe bessen en bedekt met een laag van krokant havermout. Als je een keukenbrander hebt dan kun je de suiker boven op de crumble karameliseren.

De combinatie aardbeien met rabarber is bijvoorbeeld een geweldige combinatie, of verse perziken in de zomer.

Een van mijn favorieten is kersencrumble met verse kersen. In deze versie ga ik voor de gemakkelijke aanpak en gebruik ik bevroren bessen en verse appels.

Serveer met een grote bol vanille-ijs. 😉

Bereidingswijze

  1. Doe de bessen in een plastic kom en laat ze ontdooien terwijl je al het andere klaarmaakt
  2. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en hak ze in blokjes, niet te klein, want je wilt niet dat ze wegkoken tijdens het bakproces
  3. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en hak ze in blokjes, niet te klein, want je wilt niet dat ze oplossen tijdens het bakproces
  4. Meng de appels en de bessen in de kom met een lepel en laat staan ​​tot de crumble klaar is
  5. Verwarm de oven voor op 185 graden met hete lucht, anders 200 graden boven- en onderwarmte
  6. Meng de boter met de havermout, de bloem en de suiker in de mixer gedurende 5 minuten op de hoogste stand, voeg dan de hazelnoten en de kaneel toe, mix nog 2 minuten
  7. Zeef de bessen-appelmix door een zeef en bewaar het sap voor de saus. Leg de vruchten na het persen op de bodem van de ovenvorm en verdeel ze gelijkmatig
  8. Neem het kruimeldeeg en verdeel het over het fruitmengsel in de vorm. De crumble mag bovenop niet dikker zijn dan 0,5 cm om gelijkmatig te bakken. Als je kruimeldeeg over hebt, kun je het gemakkelijk invriezen voor de volgende keer
  9. Strooi de suiker over de crumble mix en zet de vorm in de oven, bak ongeveer 30 minuten tot de crumble goudbruin is
  10. Neem 2 eetlepels van het sap en los de Maizena hierin op
  11. Giet de rest van het sap in de sauspan en voeg suiker toe, breng aan de kook op middelhoog vuur
  12. Voeg de Maizena toe als het sap bijna kookt, zet het vuur lager en laat het indikken
  13. Haal de crumble uit de oven en laat deze 10 min afkoelen
Opmaken borden
  1. Neem voor het opmaken van de borden, kleine, ietwat diepe borden en voeg een stukje van de crumble toe, een schep vanille-ijs en besprenkel de fruitsaus erover

Laat een reactie achter