Puur genot, deze allemachtige arretjescake.

Dit arretjescake recept is puur genot en een machtige cake dat is hij zeker! Arretjes cake maken is niet moeilijk.
Dit recept is oud-Hollands en standaard stond deze met mijn verjaardag op tafel, gemaakt door mijn moeder.

Inmiddels maak ik hem altijd zelf op mijn verjaardag of als er iets te vieren valt.

Geniet ervan!

Bereidingswijze

  1. Roer de boter in een grote kom totdat deze zacht is
  2. Voeg de suiker, cacao en de eieren toe en mix dit met een keukenmachine door de boter
  3. Breek het biscuit in kleine stukjes en voeg deze toe aan de massa in de kom. Schep het geheel goed door met een houten spatel. Je kunt op deze manier het biscuit nog wat fijner maken
  4. Vet een bakblik in of voorzie het van bakpapier, zodat je straks de arretjescake makkelijk uit de vorm kunt halen
  5. Vul de vorm met de massa en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel
  6. Dek de vorm af en zet het voor minstens 1,5 uur in de koelkast. Let op: dit is de moeilijkste stap!
  7. Tip: je kunt de bovenkant decoreren met pure hagelslag of kokossnippers

Laat een reactie achter