Foto: Aangeleverd
Hartige pannenkoeken zijn altijd erg lekker als lunch of diner.
Panzerotti gallesi, hartige pannenkoeken met zalm, prei en ricotta.
Je moet even kijken hoe je uitkomt met het beslag, deze hoeveelheid is gebaseerd op een redelijk grote pan.
Bak ze gewoon allemaal en wat je over hebt, kun je gewoon zo op eten. Heb je een kleinere pan dan heb je misschien drie pannenkoeken p.p nodig.
Bereidingswijze
-
Smelt de boter en de suiker in de pan en bak hier de prei een minuut of 4 in tot de prei zacht is en gekarameliseerd
-
Laat de pan van het vuur een minuut of 5 afkoelen. Roer daarna de ricotta en de zalm erdoor
-
Breng op smaak met zout en peper
Pannenkoeken
-
Maak het beslag eenvoudig door alle ingrediënten voor de pannenkoeken samen te voegen en goed te mixen. Het moet en dun beslag worden dus eventueel wat meer melk toevoegen
-
Smelt een klontje boter in de pan en voeg een soeplepel beslag toe en draai de pan rond, zodat het beslag zich over de hele pan verspreid
-
Vet een ovenschaal in, verwarm de oven voor op 180 graden
Bechamel saus
-
Smelt de boter op een zacht vuur en voeg de bloem toe, roer dit goed door en voeg dan al roeren met een garde scheut voor scheut de melk toe
-
Roer echt heel goed anders krijg je klontjes. Laat de saus even rustig door koeken en beng op smaak met flink zout en peper
Opmaak
-
Besmeer nu de pannenkoeken helemaal met een schep vulling, leg ze in de schaal en giet daarna de witte saus erover
-
Smeer een beetje uit en zet nu 20 minuten in de oven. Eet smakelijk