Red Velvet cake is van oorsprong een traditionele Amerikaanse taart en wordt in dit recept gekleurd met rode biet.

De red velvet taart is er een die je een keer gemaakt moet hebben. Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken en het is ook nog eens leuk om te maken!

Wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of een saaie slagroomtaart? Dan is is deze red velvet cake een must.

Red Velvet cake is van oorsprong een traditionele Amerikaanse taart. De chocolade cake is roodgekleurd met een frosting laag van witte chocolade en roomkaas.

Deze red velvet cake is naar recept van Sencha Lunchstore.

Gek op bakken, bekijk dit recept van chocolade fudge taart.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed twee bakvormen van 22 cm met bakpapier
  2. Mix de bietjes in een keukenmachine
  3. Neem een kom en meng hier de meel, bakpoeder, zout en cacao in
  4. Neem een tweede, grotere kom en mix hier de olie samen met de suiker in
  5. Wanneer dit gemengd is, kun je de eieren, yoghurt en de gemalen bietjes met het sap toevoegen
  6. Voeg nu in delen het droge mengsel aan het vochtige mengsel toe, terwijl je blijft mixen
  7. Wanneer het goed gemengd is giet je de helft van het beslag in de ene bakvorm en de helft in de andere
  8. Ik doe dit altijd door het beslag eerst te wegen, terwijl ik het in een andere beslagkom giet die op een weegschaal staat
  9. Zet de cake ongeveer 1.30 uur in de oven, als de cake na een uur te donker wordt dek het dan af met aluminiumfolie
  10. Laat de cake een uur afkoelen en haal hem dan pas uit het bakblik
  11. Voor de roomkaas frosting zorg je dat de roomkaas en boter op kamertemperatuur zijn en de chocola gesmolten is
  12. Neem een kom. Mix de roomkaas en boter tot het een geheel is
  13. Hierna doe je de crème fraîche, poedersuiker en de in room gesmolten witte chocolade erbij. Meng het goed tot een geheel
  14. Wanneer de cake goed is afgekoeld kun je de taart gaan opbouwen
  15. De cake heeft een bolle bovenkant, deze kun je er afsnijden later gebruiken voor versiering voor op de bovenkant
  16. Smeer de frosting op de bovenkant van de eerste cake
  17. Leg de andere cake erboven op. Smeer de frosting over de hele cake totdat je een mooie witte laag hebt
  18. Versier de bovenkant met de kruimels die je van de taart hebt afgesneden. Om het mooie rode accent naar voren te brengen, strooi je wat Goji besjes op de cake

Laat een reactie achter