
Voordat Alcohol het Nieuwe-Roken dreigt te worden, een recept met een ouderwetse wijntip aan het einde.
Paprika-aardappelschotel voor 4 personen
Ingrediënten:
- 600 gr. kruimige aardappels 0,5 dl bouillon
- 220 gr. sperzieboontjes 1 tl. oregano
- 2 rode paprika’s 1 bekertje zure room
- 1 gele paprika 100 gr. geraspte oude kaas
- 1 ui 2 eetl. peterselie
- 3 tomaten boter
- 100 gr. salami zout/peper
- 400 gr. rundergehakt
Bereiding:
- Maak puree van de aardappels.
- Tomaten ontvellen. Paprika, ui en tomaten in kleine stukjes snijden.
- Sperziebonen afhalen en in stukjes snijden. Salami in plakjes snijden.
- Sperziebonen in weinig water aan de kook brengen en in ± 5 min. Beetgaar koken.
- Bak in weinig boter het gehakt en de salami rul, toevoegen aan de sperzieboontjes.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en bak ± 5 minuten mee. De paprika, ui en sperzieboontjes erbij doen.
- In aparte kom tomatenstukjes, zure room, bouillon en oregano mengen. Doe er wat van de geraspte kaas door.
- In ingevette ovenschaal de aardappelpuree aan de rand opspuiten. Schep daarbinnen het gehakt/paprikamengsel en giet de tomaten/roomsaus erover. Als laatste de kaas erover strooien.
- De oven voorverwarmen op 180 gr. Het gerecht in ± 25 min. gaarbakken en garneren met de peterselie.
- We drinken hierbij een gelagerde Viu Manent merlot reserva uit Chili. Inmiddels een wijn van naam.
Dit wijnhuis maakt wijnen van constante kwaliteit.Hiermee weet ze zich te onderscheiden van andere wijnboeren.