Foto: Aangeleverd
Dit is een vegetarisch alternatief van biet op de klassieke steak tartaar.
Vegetarische steak tartaar van rode biet, is een vleesvrije versie van de bekende steak tartaar.
Vegetarisch eten wordt steeds populairder en om een reden. Want wat men tegenwoordig weet te bereiken met groenten is fantastisch.
In deze variant van vegetarische tartaar wordt hij gemaakt van watermeloen en tomaat. Ook zeker de moeite waard om eens te proberen.
Bekijk ook deze Oester tartaar met gepofte biet op roggebrood en deze Vegetarische steak tartaar van tomaat en watermeloen.
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180 graden
-
Laat de bietjes uitlekken in een bolzeef
-
Snijd de kastanje champignons in tweeën en bak deze in een koekenpan met olijfolie en een beetje zout
-
Bak deze tot de champignons hun vocht verliezen en bruin kleuren. Wanneer ze droog zijn gebakken, haal je ze eruit en zet je deze apart om af te koelen
-
Pak een met bakpapier beklede ovenplaat en rasp hier in een cirkel de Parmezaanse kaas. Je kunt hiervoor ook een dresseerring gebruiken. Maal hier vervolgens grof peper over heen. Bak de krokantjes op 180 graden in 10 minuten af. Laat deze daarna kort afkoelen
-
Snijd de rode bietjes in grove stukjes. Snipper vervolgens de sjalot en hak de kappertjes en de peterselie fijn
-
Hak de kastanje champignons in grove stukjes
-
Pak een mengschaal en meng hier de rode bietjes, de kastanje champignons, de sjalot, de kappertjes, de mosterd, de mayonaise, de ketchup, de peterselie en de tabasco. Breng op smaak met een snuf zout en peper
Opmaak borden
-
Pak nu twee voorgerecht borden en plaats een ring in het midden
-
Vul de ring tot de helft en haal omhoog. Je hebt nu een mooi torentje van de steak tartaar
-
Plaats vervolgens in het midden van de tartare een klein toefje mayonaise
-
Haal tenslotte de krokantjes voorzichtig los van het bakpapier en zet druk deze voorzichtig rechtop in het toefje mayonaise