Geen geslurp uit een oesterschelp, maar de oester verwerkt als tartaar, geserveerd op roggebrood.

Oesters, je houdt er van of niet. Maar dit recept oester tartaar kan je van oesters gaan laten houden. Geen geslurp uit een oesterschelp, maar de oester verwerkt als tartaar met gepofte gele biet, sjalot, tijm, crème fraiche en geserveerd op roggebrood.

Simpel, snel klaar te maken en erg smaakvol.

We kennen in Nederland twee soorten oesters, de Europese oester, de inheemse soort en de Zeeuwse oester, ook wel de Japanse oester of creuze genoemd, is uit Japan ingevoerd. Laat je informeren bij je leverancier.

Opmerking: De zilte groenten en kruiden in dit recept kun je verkrijgen via PUURgroenten.

Bereidingswijze

  1. Gril de bieten in bbq gaar. Daarna in folie wikkelen met fijn gesneden tijm en rozemarijn. Laat deze afkoelen en de smaak intrekken
  2. Steek de oesters open. Controleer op gruis, stukjes schelp
  3. Doe de oesters in een volzeef met daaronder een pannetje om het oester vocht op te vangen
  4. Snijd de bieslook en de sjalot fijn
  5. Hak de oesters grof. Daarna in een beken, voeg hierbij 1 zest van limoen toe, de sjalot en de bieslook, de olie, crème fraiche en proef af met peper en zout. Laat even staan (koel)
  6. Steek de roggebroodjes uit met sterker
  7. Haal de biet uit de folie. Verwijder de schil, snijd in gelijken plakken en steek deze uit met steker, gelijke dikte en grote van het roggebrood
  8. Leg de roggebroodjes op een plateau, met de steker erop, hierop de tartaar, leg als dak de biet erop
  9. Verwijder voorzichtig de steker, leg hierop wat parels van olijfolie en wat zilte groenten en kruiden

Laat een reactie achter