Deze goed gevulde zelfgemaakte groentesoep met kruiden kun je prima als hoofdgerecht eten.

Groentesoep op Indiase wijze. Door de wortels, aardrappel, tomaat en biet, is het een goed gevulde soep die je kunt eten als hoofd maaltijd.

Door de kurkuma, kerriepoeder, mosterdzaad, korianderblad, djinten, Spaanse peper en de verse geraspte gemberwortel krijg je een heerlijk aromatische soep.

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten.

Je maakt deze soep in een handomdraai. Snijd de groenten, fruit de kruiden en blust af met water. Pureer alles tot een gladde massa en je kunt aan tafel.

Bereidingswijze

  1. Doe in een grote soeppan wat zonnebloemolie en fruit hier de volgende kruiden in: kurkuma, Engelse kerriepoeder, mosterdzaad (geroosterd), korianderblad, djinten, Spaanse peper en de verse geraspte gemberwortel. Fruit dit ongeveer 2 minuten op hoog vuur
  2. Vervolgens kunnen de uien, knoflook, regenboogwortels, pastinaak en bieten erbij en roer alles goed door voor ongeveer 5 minuten
  3. Blus het af met 2 ½ liter water doe daarna de rode linzen en de overige koriander bij, en zorg dat de groenten, en rode linzen zacht worden
  4. Als alles zacht is kan de staafmixer er in en pureer het tot een gladde massa
  5. Verdeel het over de soepkommen en maak het af met: koriander, gebakken Indonesische uitjes, fijngemalen pinda’s, rozijnen en wat limoensap

Laat een reactie achter