Ze begonnen met een fraaie fietstocht door de weilanden. Vanuit Schoorldam fietsten ze over de Westfriesedijk langs het Molenpad naar Burgerbrug. Het was een windstille avond waar de molens toch nog een zuchtje wind vonden om te draaien. Hoe kan dat, zou je zeggen. Zijn er kabouters aan het werk gezet?
Daar braken ze zich het hoofd niet over, want in Burgerbrug wachtte hen restaurant De Brugwachter met zijn oude foto’s aan de wand van taferelen uit het verleden; auto’s die het Noordhollands Kanaal worden overgezet in het bijzijn van een brugwachter. Vandaar de naam. Simpel zat.
De 27ste oktober wordt er een wildavond georganiseerd met wildzwijn en hert op het menu, compleet met wijnarrangement, zegt het stoepbord. Waarvoor ze meteen reserveren. Dit keer hoeven ze dus niet naar de Achterhoek voor hetzelfde. Want de Achterhoek is bekend om zijn wildrestaurants.
Maar goed, de Brugwachter dus. Een tikje oubollig, dat is eerder een pluspuntje dan een tegenvaller, wat hen betreft. Want in West-Friesland kun je skôftig lekker eten en dus ging de een voor de diamanthaas chimichurri, de ander voor een aangeklede schnitzel. Het garnituur bestond uit o.a. bloemkool met lammetjespap zoals je dat vroeger thuis ook kreeg. Alleen werd de groente toen stuk gekookt en dat was hier niet het geval. Toch deden de bijgerechten ietwat gedateerd aan. Is dat soms de bedoeling?
Het team bestaat uit Jeroen en Jos. De ene aan de voorkant, de ander in de keuken, mogen we aannemen. Ze staan garant voor een smaakvolle maaltijd gebaseerd op de ouderwetse aanpak met een twist naar nu, zegt hun website.
Dit alles is aangevuld met een vernieuwde wijnkaart, afgestemd op de gerechten en met zorg samengesteld, vermeldt de tekst ook nog. Dat gingen ze uitproberen want bij dit alles lieten ze een fles cabernet sauvignon uit Californië aanrukken. Aanvankelijk dachten ze dat het een Chileense wijn was, omdat die tegenwoordig overal geschonken wordt. Ook deze Amerikaanse wijn is geen vondst, maar al te vaak kiezen restaurants voor een gemakkelijk drinkbare wijn, een zogenaamde ‘glijer’. Misschien is de echte wijnliefhebber in dezen te kieskeurig. Het glaswerk was prima, de inhoud kon verrassender. Sorry to say en daar is geen woord West-Fries bij.

Laat een reactie achter