Voordat Alcohol het Nieuwe-Roken dreigt te worden, een recept met een ouderwetse wijntip aan het einde.

Paprika-aardappelschotel voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 600 gr. kruimige aardappels 0,5 dl bouillon
  • 220 gr. sperzieboontjes 1 tl. oregano
  • 2 rode paprika’s 1 bekertje zure room
  • 1 gele paprika 100 gr. geraspte oude kaas
  • 1 ui 2 eetl. peterselie
  • 3 tomaten boter
  • 100 gr. salami zout/peper
  • 400 gr. rundergehakt

Bereiding:

  • Maak puree van de aardappels.
  • Tomaten ontvellen. Paprika, ui en tomaten in kleine stukjes snijden.
  • Sperziebonen afhalen en in stukjes snijden. Salami in plakjes snijden.
  • Sperziebonen in weinig water aan de kook brengen en in ± 5 min. Beetgaar koken.
  • Bak in weinig boter het gehakt en de salami rul, toevoegen aan de sperzieboontjes.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en bak ± 5 minuten mee. De paprika, ui en sperzieboontjes erbij doen.
  • In aparte kom tomatenstukjes, zure room, bouillon en oregano mengen. Doe er wat van de geraspte kaas door.
  • In ingevette ovenschaal de aardappelpuree aan de rand opspuiten. Schep daarbinnen het gehakt/paprikamengsel en giet de tomaten/roomsaus erover. Als laatste de kaas erover strooien.
  • De oven voorverwarmen op 180 gr. Het gerecht in ± 25 min. gaarbakken en garneren met de peterselie.
  • We drinken hierbij een gelagerde Viu Manent merlot reserva uit Chili. Inmiddels een wijn van naam.
    Dit wijnhuis maakt wijnen van constante kwaliteit.Hiermee weet ze zich te onderscheiden van andere wijnboeren.

Laat een reactie achter