Er waren goede berichten doorgekomen over de keuken van Pur Sang, Heerenweg 278 in Groet. Zij erheen.
Buiten op het terras bestudeerden ze het menu en de wijnkaart. Uiteindelijk bestelden ze een flesje witte wijn omdat er rogvleugel op de kaart stond; een super verrassing omdat ondergetekende een liefhebber is van dit gerecht.
Voor de andere partij werd het daarmee de kalfspicanha. Twee originele keuzes.
Kalfspicanha is een lichte vleessoort en dus prima te combineren bij witte wijn.
Het oog was op een fles Via Edetana gevallen; een garnacha/viognier uit Terra Alta in Spanje van het huis Edetària. Kort na die beslissing vluchtten ze naar binnen vanwege enkele spetters van een zomerregentje.
Ze wisselden van plek, en dus naar binnen naar een knusse sfeer, en naast een bejaard drietal waarvan de man wist te vertellen dat elke Nederlandse computer ‘Enter’ heet omdat die term op een van de toetsen staat. Dit werd bestreden.
“Bij ons is dat niet meer dan een pijltje”. Enfin, er ontspon zich een levendige discussie tussen beide tafeltjes.
Vanwege het lange wachten kwamen er olijven op tafel, waarvan het zout de wijn iets zoeter maakte. Wijn en spijs, het is een delicate combinatie…
Uiteindelijk kwamen de gerechten ter tafel; de rogvleugel ontdaan van zijn baleinen (hoe doen ze dat?) en de kalfspicanha.
De bediening moest nog veel leren en dat is in deze tijden van schaars personeel ook wel weer begrijpelijk. Geen probleem.Edetària is een ambitieus wijnhuis in Catalonië, 40 km ten zuiden van Priorat. Drijvende kracht en eigenaar is Joan Àngel Lliberia, wiens vader wijnbouwer was, en grootvader oenoloog, met andere woorden wijn zit hem in het bloed. De wijngaarden bevinden zich op verschillende bodemtypen zodat elke wijn een eigen karakter krijgt. Edetària streeft naar karaktervolle wijnen, waarin druif en terroir goed tot uitdrukking komen. Kortom, de keuken leverde een top-prestatie daar bij Pur Sang. Samen met de wijn een absolute aanrader!

Laat een reactie achter