Wekenlang reclame op de radio en overal kaarten en leuke cadeautjes in de winkel, ja hoor, het is weer tijd voor Valentijnsdag. 14 februari staat in het teken van de liefde, verliefdheid en vriendschap.

In deze coronatijd sturen we elkaar meer kaarten dan ooit, dus die Valentijnskaart mag er zeker niet aan ontbreken dit jaar.

Eerst een klein stukje geschiedenis over deze feestdag.
De oorsprong van Valentijnsdag gaat volgens veel bronnen terug tot in de derde eeuw na Christus.

In die tijd leefde er in Rome een priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend om de goede daden die hij verrichtte voor de zieken, ouderen en armen. Eén van zijn daden was het genezen van de blinde pleegdochter van Asterius, een stadhouder in Rome.

Na dit wonder bekeerde Asterias zich tot het Christendom en liet alle christelijke gevangenen vrij.

Voor Keizer Claudius II was dit genoeg reden om op 14 februari 270 Valentinus te laten onthoofden. Later werd Valentinus heilig verklaard door de kerk en zo werd 14 februari een feestdag. Vooral in Engeland werd deze feestdag groots gevierd.

In die tijd was het niet gebruikelijk om je liefde openlijk te uiten voor iemand. Op 14 februari werd hiervoor een uitzondering gemaakt.

Tegenwoordig mogen we gelukkig onze liefde uiten wanneer we willen, maar Valentijnsdag is wel een mooie gelegenheid om eens extra uit te pakken.

Valentijnsdag koken

Wil je je geliefde deze Valentijnsdag verrassen met een origineel en persoonlijk cadeau?

5 tips voor een geslaagde Valentijnsdag:

  1. Een ontbijt op bed is altijd een goed idee. Verras je geliefde met een zacht gekookt eitje, een heerlijk croissantje en een vers geperste jus d’orange.
  2. Geen tijd voor een ontbijt op bed, maar wel zin om je romantisch uit te leven? Maak dan een diner voor twee. Je kunt natuurlijk uit eten gaan, maar dan zit je waarschijnlijk tussen de andere verliefde stelletjes. Veel romantischer als je je favoriete muziek kan opzetten en na het eten tegen elkaar aan kan kruipen op de bank.
  3. Schrijf eens een lief briefje en laat deze achter op de koelkast, onder zijn of haar hoofdkussen of op de spiegel in de badkamer. Zeker weten dat het een lach op zijn of haar gezicht brengt.
  4. Heerlijk genieten van een massage, erg romantisch en heerlijk ontspannend. Helemaal als je partner degene is die de massage geeft.
  5. Wanneer jouw bad groot genoeg is, kun je samen met je geliefde een bad nemen. Verlicht de badkamer met kaarsjes en zet een romantisch muziekje aan op de achtergrond. Vul het bad met zijn of haar favoriete badschuim en zorg dat je twee glazen champagne koud zet. Gegarandeerd dat het een romantische avond wordt.

Ben je niet romantisch ingesteld dan kun je met deze makkelijke tips toch een hele bijzondere Valentijnsdag regelen.

Een mooie bos rozen of lieve kaart doet ook al wonderen.

Denk je op 14 februari ook nog even aan priester Valentinus, die zijn leven liet voor deze feestdag.

Veel plezier!

Laat een reactie achter