Who needs superheroes when you have a supermom?!

Degene die altijd voor mij klaar staat is toch wel mijn moeder. Samen met mijn vader hebben zij mij en mijn broer en zus een heerlijke jeugd gegeven en ook nu kan ik altijd bij hen terecht.

Sommige vinden Moederdag een commerciële feestdag maar persoonlijk vind ik deze dag de uitgelezen kans om mijn moeder in het zonnetje te zetten.

Uiteraard kan dit ook op andere dagen in het jaar, maar toch wel bijzonder als je op deze dag even aan je moeder denkt en dit haar laat weten.

Hoezo Moederdag?

Sinds 1914 is Moederdag een officiële feestdag geworden. Dit is mogelijk gemaakt door de inzet van de Amerikaanse Anna Jarvis. Sinds het overlijden van haar moeder vond zij het belangrijk om haar elk jaar te eren.

Dit gebeurde op de eerste zondag na het overlijden van haar moeder, zij benoemde dit General Memorial Day of all Mothers.

Sinds 1928 is Moederdag ook een officiële feestdag in Nederland. Met de Antwerpse Moederkesdag was België ons al iets voor.

Moederdag idee

Het geven van een lief kaartje, bos bloemen of doos bonbons is natuurlijk altijd een goed idee. Tenzij je moeder aan de lijn is, dan zal ik de doos bonbons niet aanraden.

Maar hoe leuk is het als je je cadeau iets persoonlijker maakt.

Denk eens aan een zelfgemaakte kaart of ga samen naar een workshop bloemschikken of bonbons maken. Er zijn zoveel leuke uitjes te bedenken die jullie samen kunnen ondernemen.

Persoonlijk vind ik samen een ervaring opdoen veel leuker dan iets materialistisch geven. Het blijft je moeder bij en geeft haar vast en zeker een goed gevoel.

Geen tijd of geld voor Moederdag?

Mocht je geen tijd hebben of beschik je niet over de financiële middelen om iets buiten de deur te doen? Neem dan eens iets uit handen. Je moeder heeft altijd iets te doen.

Koken, de was, boodschappen, het huishouden, de hond uitlaten verzin het en het staat op de takenlijst van moeder des huize.

Bied aan om eens de boodschappen te doen of neem de was voor een weekje over. Zeker weten dat ze dit waardeert.

Niet in de buurt van je moeder?

Wonen jullie niet heel dichtbij elkaar dan is bovenstaande wat lastiger. Denk dan eens aan een zelfgemaakte lunch of high tea.

Hou je van koken nodig haar dan uit voor een 3-gangendiner bij jou thuis! Goed eten, wijntje erbij en fijn gezelschap. Ongetwijfeld een geslaagde avond. Kijk hier voor heerlijke recepten.

Succes met alle voorbereidingen en heel veel plezier met het in het zonnetje zetten van je moeder.

Moederdag ontbijt recepten

Is jouw moeder een vroege vogel of juist een uitslaper? Wat ze ook is met deze Moederdag ontbijt recepten verras jij jouw moeder met een heerlijk zelfgemaakt ontbijt.

Laat een reactie achter