Veel ingrediënten waar haast dagelijks mee gekookt worden, kunnen gebruikt worden als low-budget beautymiddel. Zo doen onder andere olijfolie, bier, citroen en kamillethee wonderen voor je haar en/of huid.

Profiteer van de beautyvoordelen door deze producten te eten of op een originele manier in te zetten. Dit zijn 4 beautyproducten die in haast iedere keuken te vinden zijn. Leuk om eens te proberen tijdens deze lockdown.

Multifunctionele olijfolie

Olijfolie heeft positieve effecten op je huid, haar en de huid van je gezicht. Een droog en springerig kapsel? Sprenkel een paar druppels olijfolie over het haar en het wordt weer behandelbaar en zacht. Gebruik niet te veel olijfolie, want dat maakt het haar vet.

Ook is olijfolie een uitstekende natuurlijke vervanger van make-up remover. Door in olijfolie te koken krijg je antioxidanten en vitamines binnen die je huid van binnen af hydrateren, versterken en beschermen.

Daarnaast bevat olijfolie een flinke portie vitamine E, evenals kokosolie. Volgens velen is kokosolie één van de meest veelzijdige voedingsmiddelen. Kokosolie wordt zowel uitwendig als inwendig gebruikt en is onder andere geschikt om mee te wokken, bakken en frituren zonder dat er schadelijke transvetten ontstaan.

High-lights door citroensap

Wist je dat je jouw haar een paar tinten lichter kunt maken door citroensap in je haar te doen en even in de zon te gaan zitten? Door dit eens per week te herhalen krijg je een mooi en natuurlijk sunkissed resultaat. Dit is niet alleen een stuk goedkoper dan je haar laten verven bij een kapsalon, maar ook beter voor je haar omdat hier geen chemische bleekmiddelen voor nodig zijn.

Een andere manier om je haar lichter te maken op een natuurlijke manier is door afgekoelde kamillethee over je haar te gieten na het wassen. Kam het mengsel door je kapsel en föhn je haar of laat het aan de lucht drogen.

Heb jij vaak last van verkleurde nagels doordat je jouw nagels vaak lakt? Citroensap in combinatie met olijfolie zorgt daarnaast voor sterke en gezonde nagels.

Beautyproducten uit de keuken

Bier is rijk aan vitamine B

In bier zit veel vitamine B. Als jij last hebt van vettig haar en wilt dat je haar mooi glanzend wordt, kun je jouw haar wassen met bier. Dit zorgt ervoor dat je kapsel weer veerkrachtig, luchtig en glanzend wordt!

Er zitten helaas niet zoveel gezondheidsvoordelen aan het nuttigen van bier, maar het is wel erg lekker.

Een gezichtsmasker van blauwe bessen

De blauwe bes werkt zowel goed voor je huid als je deze bes eet, als wanneer je hier een maskertje van maakt. Zo werkt de blauwe bes anti-verouderend, ontstekingsremmend en cholesterolverlagend.

Deze wonderlijke bes zit propvol met anti oxidanten die de collageenproductie bevorderen. Hierdoor helpt een maskertje van blauwe bedden om je huid elastisch, zacht en jong te houden. De bes kan het verouderingsproces vertragen door het verlagen van oxidatieve stress. Dit proces is verantwoordelijk voor de veroudering van je lichaam.

Welke producten uit de keuken gebruik jij wel eens, anders dan te eten? Laat je reactie achter op de socials.

Laat een reactie achter