Sweets and Antiques Alkmaar. Een snoepwinkel in Alkmaar waar je oud Hollands snoep kunt kopen, je weet wel van die ouderwetse trekdrop. Het is het winkeltje van Han Hartman en Esther Goudsblom. Wanneer je binnenkomt waan je je in een oud Hollandse snoepwinkel uit 1900.

Stroopsoldaatjes, ouderwetse trekdrop, schuimblokken, meer dan 200 verschillende soorten snoep, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het, en hebben ze het niet, dan gaan ze voor je op zoek. Bij elke stap die je in de winkel zet ga je verder terug in de tijd. Zo eindig je achter in de zaak in het jaar 1700. De tijd waarin het pand is gebouwd.

“Al meer dan 20 jaar zijn we zelfstandig ondernemer en werken we alleen. Han is stukadoor en ik ben huidspecialist en heb mijn eigen schoonheidssalon. We wilden wat meer bij elkaar zijn en samen werken, op deze manier is dat gelukt.

We hebben dit monumentale pand gekocht, opgeknapt en deels in de oorspronkelijke tijd teruggebracht. Alles in het pand is hergebruikt materiaal, we zijn Nederland, Frankrijk en België doorgereden om alles bij elkaar te verzamelen”, vertelt Esther.

Trekdrop en snoep in Alkmaar
Snoepwinkel-Sweets Antiques in Alkmaar
Verschillende soorten snoep in Sweets Antiques

Verse huisgemaakte producten

“Op vrijdag en zaterdag zijn we open en in de vakanties elke dag. We hebben dus ook alleen verse producten, zoals huisgemaakte wafels, appeltaart en poffertjes.

Maar we serveren ook een broodje bal, tosti’s en stoofvlees. Het vlees komt van een producent uit Schagen, dichtbij en uit de streek. Zelf houden we ook van lekker eten, maar we zijn wel bewust van wat we eten en waar het vandaan komt”, vertelt Han.

Te huur voor feestjes

“Bij ons kun je rustig even zitten met een kop koffie en een wafel of een stuk van onze zelfgebakken én bekroonde appeltaart, meenemen kan natuurlijk ook. En heb je een feestje dan huur je de zaak gewoon af en zorgen wij voor al het lekkers”, vult Esther aan.

“Naast de liefde voor lekker eten, vinden we het persoonlijk contact belangrijk, de klantvriendelijkheid. We nemen altijd de tijd om even een praatje te maken met onze klanten.

Dat lukt mede dankzij onze familie, mijn moeder springt regelmatig even bij, een echt familiebedrijf.”

Deze ouderwetse snoepwinkel is te vinden in Hekelstraat in de Oude Stad in Alkmaar.

Sweets & Antiques
Hekelstraat 8
1811BM Alkmaar
facebook.com/Sweets-Antiques

1 reactie

  1. Marian

    Gisteren liepen we door een straatje waar we buiten het winkeltje iets lekkers aangeboden kregen. Mijn man wilde doorlopen maar ik zei,ach vriendelijke mensen,leuk klein huisje om koffie te drinken en een gebakje te eten. Ik dacht,dit is niet het commerciele zoals zoveel andere koffie tenten. De koffie was lekker,de appeltaart en wafel met room en aardbeien ook. Maar mijn verbazing groot toen ik voor elk 1 kop koffie en elk 1 gebakje 20euro 20 moest betalen. Huh, niet commercieel?????

Laat een reactie achter