Lekkere, machtige glutenvrije én lactosevrije chocolade fudge taart.
Deze chocolade fudge taart maken we met walnoten en is gluten- en lactosevrij.
Veel mensen denken vaak dat je heel veel niet meer mag eten wanneer je gluten en lactosevrij eet (wat stiekem ook wel een beetje waar is) en dat er maar weinig smakelijks over blijft.
In dit recept ga ik jullie het tegendeel bewijzen met deze ultieme “guilty pleasure”!
Heb je wat te vieren? Maak dan zeker deze fudge! Taart eten doen we niet elke dag en dat is maar goed ook.
De ingrediënten zijn weliswaar zo puur en rijk mogelijk en zonder geraffineerde suikers. Maar ook in honing zitten suikers (daarover later meer..).
Wat ons betreft is dit een prima taartje om je verjaardag mee te vieren. Of die van je kat. Of als je gewoon enorme zin hebt in een heerlijk stuk chocolade taart…
Dit recept is gluten en lactosevrij en past ook binnen de Paleo leefwijze.
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven op 180 graden hete lucht
-
Smelt op laag vuur (of au bain-marie) de chocolade samen met de kokosolie
-
Haal van het vuur en meng de honing, eieren, cacao en snuf zout er door heen
-
Verbrokkel de walnoten en roer door het beslag
-
Vet de springvorm goed in en voeg het beslag toe
-
Bak in ca 30 – 40 minuten gaar, eet smakelijk!