Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort. De gnocchi maken we nu van zoete aardappel en is glutenvrij.

Dit gnocchi recept van zoete aardappel moet je echt eens proberen. Bloem is niet echt heel gezond daarom gebruik ik in dit zoete aardappel gnocchi recept boekweitmeel.

Zoete aardappel is een veelzijdig product zoals je hier kunt lezen.

Deze gnocchi is glutenvrij en geschikt voor mensen met een glutenallergie of coeliakie.

Zelf gnocchi maken is niet moeilijk, maar het kost wel even wat tijd en geduld. Het mengsel van aardappelpuree en boekweitmeel kan wat plakkerig zijn.

Omdat het de bedoeling is dat het deeg een beetje plakkerig moet aanvoelen is mijn advies om beetje bij beetje de boekweitmeel toe te voegen. Je voelt zelf het beste waaneer het deeg klaar is.

Zorg er voor dat je gelijkmatige rollen maakt en bak de gnocchi in boter of olie voor een lekker bruin en knapperig korstje. Dat doe ik ook met deze in salie gebakken zoete aardappel gnocchi.

Met de ingrediënten uit dit gnocchi recept maak je makkelijk voor 4 personen gnocchi. Maar als je voor twee personen genoeg hebt dan kun je met het resterende deeg ook heerlijke pizza’s maken.

Verras je vrienden met dit recept van in salie gebakken zoete aardappel gnocchi.

Bereidingswijze

  1. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels
  2. Leg de zoete aardappels op een bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven
  3. Pof de zoete aardappels 40 minuten op 200 graden, of 10 minuten in een magnetron
  4. Als de aardappels klaar zijn verwijder je de schil
  5. Plaats de geschilde aardappels in een kom en prak ze tot puree
  6. Voeg een deel van de Parmezaanse kaas toe, zout en peper, 1 ei en boekweitmeel bij de aardappels
  7. Kneed alles tot een bol
  8. Strooi bloem op het werkblad en kneed het deeg verder goed door
  9. Verdeel de bol in vieren
Gnocchi maken
  1. Pak een deel en rol deze uit tot een lange sliert van ongeveer 2 centimeter
  2. Strooi bloem op je werkblad wanneer nodig, zodat het deeg niet vastplakt
  3. Met een mes snijd je steeds 1 centimeter van de sliert af
  4. Leg een vork op z’n kop en rol daar de gesneden stukjes deeg overheen
  5. Kook water in een pan en kook de deegrolletjes tot ze boven komen drijven en verwijder uit de pan
  6. Zet nu een koekenpan op het vuur waarin je wat olie of boter smelt
  7. Leg in de gesmolten boter, de salie en bak ze mee tot het gaat geuren
  8. Voeg de deegrolletjes toe aan de salie boter in de pan en bak ze tot ze een mooi bruin kleurtje hebben
  9. Schep de gnocchi op een bord, voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe

2 reacties

  1. Lotte

    Zou ik de zoete aardappel ook kunnen vervangen door pompoen? Alvast bedankt!

    Lotte did not rate this post.
    1. Ja zeker kan dat. let op dat je genoeg bloem toevoegt zodat je deeg niet te nat blijft.

      Gideon did not rate this post.

Laat een reactie achter