Een killercombinatie: chocolade rondo’s met noten en karamel!

De bite van de nootjes past perfect bij de romige karamellaag en de chocola maakt het helemaal af!

Deze rondo’s zijn perfect om op een feestje te serveren of om uit te delen onder je collega’s, maar je kunt ze natuurlijk ook allemaal lekker zelf opeten 😉

Onze chocolade rondo’s met noten en karamel zijn vegan. Wij maken de karamel niet van geraffineerde suiker maar van dadels, tahin, ahornsiroop, vanillepoeder, kaneel en zout. We gebruiken geen boter maar kokosolie.

Bereidingswijze

  1. Bekleed een bord of een klein snijplankje met aluminiumfolie of bakpapier
  2. Meng in een keukenmachine walnoten, dadels, zout en vanillepoeder. Als het deeg nog te kruimelig is, kun je een scheutje ahornsiroop toevoegen
  3. Laat het geheel 10 minuten afkoelen in de koelkast
  4. Vorm van de mix ongeveer 10 ovale porties. Druk die vervolgens een beetje plat, leg ze op het bord en zet in de vriezer, terwijl je ondertussen de karamellaag maakt
  5. Spoel de dadels af. Plaats dadels, tahin, ahornsiroop, vanillepoeder, kaneel en zout in de keukenmachine en laat die draaien tot er een dikke, egale karamel ontstaat
  6. Haal de bodemlaag uit de vriezer en verdeel de karamel erover. Zet de rondo's nog minimaal een kwartier terug in de vriezer
  7. Smelt de kokosolie in een klein pannetje op laag vuur
  8. Mix de ahornsiroop en rauwe cacao erdoorheen tot alle klontjes zijn verdwenen
  9. Haal de rondo's uit de vriezer. Schep de chocolade er met een lepel overheen. Je kunt dit netjes doen als je mooie rondo's wilt, maar ook uit de losse hand, waardoor je de verleidelijke stukjes van de onderste en middelste laag van de repen blijft zien

Laat een reactie achter