Een cinnamon latte is een espresso met warme melk en kaneel. Wie latte zegt denkt koffie én Italië. Maar wie in Italië een latte bestelt, krijgt een glas koude melk geserveerd 😉

De latte of café latte wordt gemaakt met espresso en warme melk en is waarschijnlijk uitgevonden om de espresso uit de toen opkomende koffie machines wat te verzachten.

Wat is een caffè latte?

De koffie bevat minder melk en melkschuim dan een cappuccino. In Duitsland kent men de koffie als milchkaffee, de Franzen als grand crème en in andere Noord-Europese landen als café au lait.

Ik hoor je denken, is het niet gewoon een koffie verkeerd? Een koffie verkeerd wordt niet gemaakt met een espresso zoals de caffè latte. Een koffie verkeerd wordt met filter koffie gemaakt.

Wat zit er in een cinnamon latte?

 • verse volle melk
 • 1 kopje espresso
 • 1 tl kaneelpoeder
 • 1 kaneelstokje
 • 2 el kaneelsiroop

Er zijn een paar verschillende dingen die je met dit recept kunt doen om het meer naar jouw smaak te maken. Hieronder een paar ideeën.

Je kunt de gemalen kaneel vervangen door een kaneelstokje of beide toevoegen zoals in dit recept. Warm de melk dan een kwartier zachtjes op, zodat de kaneelsmaken volledig intrekken.

De kaneelsiroop kun je vervangen door witte suiker, ahornsiroop of bruine suiker.

Gek op koffie, probeer dit recept van cafe mocha.

Bereidingswijze

 1. Voeg een scheutje kaneelsiroop in een hoog glas
 2. Schuim de melk op en schenk het glas tot de rand vol
 3. Laat de melk circa 45 seconden staan en zet ondertussen de espresso
 4. Schenk de espresso rustig door het melkschuim heen
 5. Strooi kaneelpoeder over het melkschuim
 6. Steek als decoratie een kaneelstokje in het melkschuim. Je kunt er dus ook voor kiezen om het kaneelstokje zachtjes een kwartiertje mee te koken in de melk voor een intensere smaak.

Laat een reactie achter