De Turkse dürüm kip kebab is super simpel maar geweldig lekker, gezond én vullend.

Deze eiwitrijke dürüm kip kebab met weinig calorieën is een wrap gevuld met gebakken kip, rode kool, ijsbergsla en zelf gemaakte yoghurtsaus / tzatziki saus.

De dürüm kebab ± 480 calorieën en 60 gram eiwitten afhankelijk of je de wraps zelf maakt of in de winkel kant-en-klaar koopt.

Ik heb mijn eigen wraps gemaakt van eieren, 0.0 bloem en knoflookpoeder.

Wat je maakt is super simpel maar geweldig lekker, gezond én vullend. Niets niet snaaien naderhand.

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

Je stopt de kipfilet in de plastic zak en slaat de kipfilet plat zodat ze overal dezelfde dikte heeft.

Dit is belangrijk zodat de kipfilet op sommige plekken niet droog wordt.

Hierna haal je de filet uit de zak en smeer je hem in met paprikapoeder en cayennepeper.

Vervolgens leg je de kip op een met bakpapier bedekte ovenschaal in de oven. Je bakt de kipfilet voor 15 minuten en draai hem op de helft van de tijd om.

Tzatziki saus voor de kebab

Voor de zelfgemaakte tzatziki saus voeg je 60 gram Griekse yoghurt toe aan een schaal. Hieraan voeg je knoflook, zout, peper, dille en rasp je 10 gram komkommer. Roer alles nu goed door elkaar en voeg was sap toe van een halve citroen en roer nogmaals door.

Groenten voor de dürüm kip kebab

Snij de rode kool, rode ui en de ijsbergsla in dunne reepjes en zet apart. Haal de kip uit de oven en laat even bedenkt met aluminiumfolie 5 minuten rusten voordat je de filet in dunnen repen snijd.

Je kunt zelf eiwitrijke dürüm/wraps maken of de wraps kopen in de supermarkt.

Ik heb gekeken bij de toko maar de meeste wraps hebben geen gezonde ingrediënten. Dus kijk goed waarmee je dürüms zijn gemaakt.

Dürüm vullen

Leg je wrap of dürüm op een bord, leg hierop de rode kool, sla, kipreepjes en maak af met de Tzatziki saus en chili-, of srirachasaus.

Rol of vouw je wrap op en eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Stop je kipfilet in de zak en sla met een zwaar voorwerp de kip plat
  3. Smeer de kipfilet in met de paprika- en cayennepeper
  4. Leg de kipfilet op een met ovenpapier bedekte ovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven
  5. Bak de kipfilet 15 minuten en draai halverwege de kipfilet om
  6. Nadat je kip klaar is leg je deze op een snijplank
  7. Snijd je kipfilet na 5 minuten in dunnen plakken
  8. Snij de ijsbergsla, rode- kool en ui fijn
  9. Toast je wrap of plat brood
  10. Voeg hierop 50 gram fijngesneden rode kool, ui en wat sla
  11. Voeg hier bovenop je kipfilet reepjes, je tzatziki saus en eventueel 25 gram chillisaus
  12. Rol je wrap op en eet smakelijk!
Tzatziki saus
  1. Voeg in een schaal 60 gram Griekse yoghurt toe, knoflook, peper, zout en dille
  2. Rasp 10 gram komkommer en voeg dit toe aan de Griekse yoghurt
  3. Pers sap van een halve citroen en voeg toe aan de yoghurt en meng goed door elkaar

Laat een reactie achter