Witte asperges met in boter gegaarde aardappel afgemaakt met haringkaviaar en peterselie crème is fantastisch vol van smaak
Asperges koken voor in de boter gegaarde aardappel met haringkaviaar en peterselie crème.
Dit recept met asperges is naar het recept van chef-kok Rick Sassen.
De asperges kook je volgens de klassieke manier. De schillen worden meegekookt voor extra smaak en met de klassieke ingrediënten bereidt zoals:
- foelie
- nootmuskaat
- peperkorrels
- zout
- boter
Rick maakt de meest geweldige creaties van asperges, waaronder aspergesoep, tartaar met asperges en een aardappelpuree met asperges.
Laat je verrassen.
Bekijk ook het recept ‘Aardappelpuree met groene asperges, beurre noisette en gedroogde venkelworst’.
Bereidingswijze
Asperges
-
Schil de asperges rond om en verwijder het houterige uiteinde.
-
Voeg alle ingrediënten toe aan het water in de pan inclusief de asperges.
-
Zet het water op met de asperges.
-
Als het water begint te koken zet je het vuur uit en laat je asperges voor 10 minuten doorgaren in de bouillon.
-
Snijd de asperge in dunne plakjes en meng dit met de gesneden peterselie, citroen schil, zout en peper
Peterselie crème
-
Met behulp van de staafmixer pureer je de peterselie door de zonnebloem olie tot er een groene olie ontstaat.
-
Giet de olie op de yoghurt, sushi azijn en eiwit. met behulp van de staafmixer maak je hier een crème van. je begint onderaan de maatbeker en beweegt de staafmixer langzaam omhoog.
-
Breng de crème op smaak met zout en peper.
Aardappel garen
-
Snijd de gewassen aardappel in plakken van 2 cm.
-
Verwarm de boter rustig en zonder te kleuren en gaar hier de aardappels in.
-
Prik met een vork of mes in de aardappel om de gaarheid te controleren. Het duurt ongeveer 15 minuten voor de aardappel gaar is.
-
Maak nu de borden op zoals in de kookvideo, eet smakelijk