Een fantastisch seizoensgerecht met witte asperges, tarbot en garnalen.

Tarbot recept met garnalen. Chef-kok Jeroen klepper serveert er witte asperges, karnemelk en hazelnoot bij.

Tarbot heeft bijzonder veel smaak. Serveer je er iets bij, zoek het dan niet te ver, één of twee smaken erbij is voldoende.

Deze grote ronde platvis wordt nog wel eens verward met de griet, maar de tarbot heeft geen schubben.

De wilde tarbot die je op het bord terug vindt in het restaurant, is vooral bijvangst. Dat komt omdat de vis in kleine groepjes op de zeebodem leeft, waardoor de visser zich niet kan gericht op het vangen van de tarbot.

Gek op vis, bekijk deze zomerse salade met vis.

Bereidingswijze

Dressing
  1. Blender alle ingrediënten, snijd het vetspek in blokjes en bak deze op laag vuur zachtjes uit, totdat je krokante kleine kaantjes hebt (let op het vet is erg heet)
Vis
  1. Snijd de vis in de juiste porties. Rooster de vis in een koekenpan met een beetje olie goudbruin, voeg dan een beetje boter toe
  2. Zet de pan schuin, zodat de vis in de boter blijft bruisen en de boter niet donker wordt, aan 1 kant bakken
  3. Voeg peper en zout toe. Keer de vis om voor een paar seconden en leg hem op een doek
Spek
  1. Snijd het witte spek in dobbelsteentjes en bak deze langzaam uit tot het krokant is. Pas op het vet is erg heet
  2. Giet het af, leg de kaantjes op een keukendoek en zout na om al het vet op te nemen
Groenten
  1. Schil de asperges, snijd ze schuin weg (verwijder de 3 cm uiteinde en gooi deze weg)
  2. In een ½ eetlepel olie en wat roomboter bak je de asperges aan, geef ze kleur en gaar ze
  3. Blus af met sinaasappelsap en voeg wat peper en zout toe
Serveren
  1. In het midden van het bord, leg de asperges en de noten erbij, druppel wat vinaigrette eromheen
  2. Leg wat kaantjes op de vis, zet de asperges rondom
  3. Leg hierbij wat jonge blaadjes bloedzuring, rode klaver en wat bloemen, eet smakelijk

Laat een reactie achter