Als je deze hamburger met bacon, ei en cheddar kaas maakt, zit je goed. Mocht het niet voldoende voor je zijn, serveer er dan lekker (zoete) aardappelfriet bij met een truffel mayonaise.

Of maak gewoon een megaburger en verdubbel de ingrediënten voor de burger.

Ook lekker bij een broodje hamburger zijn zelfgemaakte gekarameliseerde uien.

Liever een kipburger? Ruil dan het rundvlees in voor kipgehakt en maak een kipburger.

Bereidingswijze

  1. Pers de knoflook en snijd de ui fijn
  2. Meng alle ingrediënten voor de burger in een kom en verdeel in twee gelijke delen en duw licht aan tot een burger. Smeer de burger in met olie en verwarm ongeveer 4 minuten aan elke kant in de grillpan. Let op dat je de burger niet plat drukt want dan verliest het zijn sappigheid. De echte smaak krijg je natuurlijk op een barbecue
  3. Snijd de tomaat, ui, augurk in plakken. Scheur de sla in kleine stukken
  4. Bak in de koekenpan de plakjes bacon knapperig
  5. Als de eerste kant van de hamburger goed gegaard is, dan leg je de plak cheddar bovenop en na 4 minuten zet je het vuur of de barbecue uit
  6. Snijd de broodjes door en smeer in met de mosterd, beleg vervolgens met de sla, de burger, de groenten, de bacon en maak af met een schepje barbecuesaus en eventueel nog wat mayonaise. Leg de bovenkant erop en steek er een prikker door om de burger bij elkaar te houden. Geniet ervan

Laat een reactie achter