Foto: Aangeleverd
Deze semifreddo met yoghurt, bosvruchten en mascarpone heeft de textuur van bevroren mousse.
Semifreddo betekend letterlijk vertaald “half koud”. Dit, van origine Italiaans nagerecht lijkt op roomijs, maar je hebt er geen ijsmachine voor nodig want je zet het in de vriezer.
Met semifreddo kan je dus eenvoudig zelf ijs maken zoals ik heb gemaakt met yoghurt, bosvruchten en mascarpone.
Gek op ijsdesserts, bekijk deze Tuille met abrikozencrème en kersensorbet.
Bereidingswijze
-
Schep de mascarpone in de mengkom van de keukenmachine
-
Voeg hier de yoghurt aan toe en zet de keukenmachine en meng tot een luchtig geheel en voeg dan de poedersuiker toe
-
Haal de mengkom nu onder de keukenmachine vandaan en spatel de aardbeienjam door de mascarpone met yoghurt
-
Voeg 10 frambozen, 6 aardbeien, handje bosbessen, fijngehakte muntblaadjes en een handje granola toe aan het yoghurtmengsel. Meng voorzichtig door
-
Bekleed een cakeblik met plastic folie
-
Stort het mengsel voor de semifreddo in de vorm en gebruik een spatel om de bovenkant netjes recht te maken
-
Bestrooi de boven kant ook weer met de vruchten en de granola. Vouw het folie over de semifreddo heen
-
Zet de semifreddo van yoghurt nu voor minstens 3 uur in de vriezer. Een hele nacht kan ook
-
aal zeker 10 minuten voor het aansnijden uit de koeling
-
Als je nog wat fruit over hebt, serveer je dat bij de semifreddo