Een torentje van tuille met abrikozencrème, witte chocolade mousse en kersensorbet.

Job en Wensley nemen je stap voor stap mee door hun dessert en bevat een aantal verschillende bereidingen zoals de tuille, een typisch Frans koekje dat in allerlei vormen als decoratie wordt gebruikt, maar ook abrikozencrème de chocolademousse en de kersensorbet.
En toch is dit dessert goed te doen voor elke hobbykok en iedereen die van koken houdt.

Veel plezier & geniet!

Meer ijsdesserts, bekijk deze semifreddo van yoghurt, bosvruchten en mascarpone

Bereidingswijze

Tuille
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Doe de boter en de witte chocolade in een kleine kom en smelt au bain marie
  3. Giet de suiker in een kom en voeg de eieren toe en meng dit goed door elkaar
  4. Snijd met een klein mesje het vanilleboontje over de lengte door en schraap met de achterkant van het mesje het vanillemerg eruit en voeg het bij het suiker en eimengsel
  5. Als de boter en chocolade gesmolten zijn giet je dit bij het suiker en eimengsel
  6. Zeef de bloem erboven en roer het geheel goed door
  7. Dek de kom af met folie en laat het mengsel opstijven in de koelkast voor ongeveer 1 uur
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het opgesteven beslag dun uit en bak het 10 minuten in de oven
Chocolade mousse
  1. Smelt de chocolade au bain marie
  2. Klop de slagroom totdat het dik is als yoghurt
  3. Klop het eiwit tot pieken
  4. Roer de gesmolten chocola eerst door het gepasteuriseerde eidooier en spatel daarna door de slagroom. Meng het voorzichtig door elkaar tot een egale massa
  5. Spatel als laatst het eiwit voorzichtig door de massa
  6. Vul een spuitzak met de mousse en leg in koelkast
Abrikozencrème
  1. Doe de mascarpone in een kom en roer daar de abrikozenmarmelade doorheen
  2. Vul een spuitzak met de crème en leg deze in de koelkast
Kersensorbet
  1. Verwarm de glucose, suiker en de kersencoulis in een steelpannetje en roer tot de suiker en glucose zijn opgelost
  2. Giet het in een kom en laat afkoelen in de koelkast
  3. Draai het mengsel in een ijsmachine tot een mooie stevige sorbet
  4. Doe de sorbet in een bak en dek het af, zet het daarna in de vriezer
Opmaak
  1. Breek de tuille in de lengte
  2. Knip van de spuitzak met de abrikozencrème ongeveer 1 cm van de punt af. Spuit een klein stipje in het midden van het bord
  3. Leg op het stipje een stuk tuille en druk het zachtjes aan. Spuit een laagje abrikozencrème op het stuk tuille en leg daar weer een nieuw stuk tuille op
  4. Knip van de spuitzak met de witte chocolademousse ongeveer 1 cm van de punt af en spuit een laagje op het stuk tuille. Leg hier weer een nieuw stukje tuille op
  5. Spuit nu weer een laagje abrikozencrème op het stuk tuille
  6. Verkruimel wat tuille en leg dit naast het torentje
  7. Doe de bietenpoeder in een zeefje. Hou de zeef boven het dessert en tik er zachtjes tegen aan, zodat de bietenpoeder er mooi overheen valt
  8. Plaats de frambozen, blauwe bessen, de gevriesdroogde frambozen en een blaadje munt boven op
  9. Schep met een lepel een mooi bolletje kersensorbet op de verkruimelde tuille naast het torentje

Laat een reactie achter