Gado gado is een lauwwarm gerecht

De indonesische gado gado bowl komt oorspronkelijk uit West-Java, maar tegenwoordig wordt gadogado in heel Indonesië gegeten.

Gado gado is een groentegerecht met een mix van komkommer, taugé, sperziebonen, tahoe, ei, pindasaus, kroepoek en rijst.

Deze versie is een gezonde gado gado bowl.

Voor meer leuke bowl gerechten bekijk dit bowl recept ook eens.

Hoeveel rijst per persoon?

Bereidingswijze

  1. Leg de taugé in ijskoud water
  2. Leg de taugé in ijskoud water Zet een pan met water op en breng het aan de kook
  3. Als het water kookt voeg de rijst toe en volg de gebruiksaanwijzingen volgens het pak
  4. Kook de sperziebonen beetgaar
  5. Kook de eieren hard en pel ze daarna
  6. Was de komkommer goed. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna nog een keer doormidden en verwijder de zaadjes
  7. Snijd de komkommer met schil en al in kleine blokjes
  8. Snijd de tahoe in blokjes van 1 centimeter en bak de tahoe in 5 eetlepels zonnebloemolie lichtbruin
  9. Doe de komkommer en sperziebonen in een grote serveerschaal, daaroverheen de uitgelekte taugé en de gebakken tahoe
  10. Giet de satésaus erover en leg daar boven op plakjes ei
  11. Garneer het met de gebakken uitjes, kroepoek en de pinda’s
Satésaus bereiden
  1. Doe de pinda’s en de djeroek poeroet blaadjes in de keukenmachine en maal alles zeer fijn (lijkt net op pindakaas)
  2. Fruit de knoflook in een pan met wat zonnebloemolie tot de knoflook glazig is
  3. Voeg dan de gehakte pinda’s met de kokosmelk, de sambal brandal en zoete ketjap toe en breng het aan de kook
  4. Zet daarna direct het vuur op z’n zachtst en blijf goed roeren tot het wat indikt
  5. Is de saté te dik, voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je de gewenste dikte hebt
  6. Voeg tenslotte het sap van de limoen erbij voor de frisse smaak

Laat een reactie achter