Wat eten we vandaag?

Recepten, van ontbijt tot avondeten en voor alle gelegenheden

Keuze wissen

Smoothies maken

Smoothies maken is niet alleen super makkelijk, ze zijn ook nog eens een prima manier om af te vallen en je immuunsysteem een boost te geven. Maak van je smoothie een eiwitrijk ontbijt door er Griekse yoghurt en jouw favoriete fruit en of groenten aan toe te voegen en alle ingrediënten pureren in een blender. Ideale aanvulling op je ontbijt of gewoon lekker tussendoor.

Hoe smoothies bewaren?

Smoothies kun je twee dagen afgesloten bewaren in de koelkast en tot 2 á 3 maanden in de vriezer. Schud de smoothie in je afgesloten pot of container goed als je deze uit de koelkast haalt.

Zorg dat als je jouw smoothie invriest, er wat lucht in de container zit zodat deze niet kapot vriest. Haal je smoothie uit de vriezer en plaats deze in je koelkast een dag van te voren om te ontdooien. Eventueel kun je de smoothie nogmaals in een blender stoppen en mixen.

Gezonde smoothies

Smoothies zijn gezond op het moment dat je deze zelf maakt met verse ingrediënten. Voeg aan je smoothie meer groenten toe dan fruit zodat je niet teveel fruitsuikers binnen krijgt. En kies dan vooral voor groene groenten en voeg een hele gepelde sinaasappel toe ipv alleen het sap van een sinaasappel. Zo krijg je alle vezels binnen van zowel de groenten als het fruit. Wil je afvallen, kies dan voor een Green Powder Smoothie en ga voor een calorietekort dit is de enige remedie om snel af te vallen.

Smoothie tips

  • Kies voor zoveel mogelijk groene groenten als je voor gezond gaat.
  • Voor de beste smoothie textuur blender je eerst je bladgroente met je vloeibare ingrediënten en daarna de andere zoals het fruit.
  • Bevroren fruit geeft je smoothie een mooie koele, dikke textuur.
  • Balanceer de koolhydraten uit met ingrediënten die eiwitten en gezonde vetten bevatten – denk aan notenboter en chia zaden – om ervoor te zorgen dat de smoothie je een langer vol gevoel geeft.
  • Voeg een eiwitbron toe aan je smoothies zoals yoghurt, kefir of eiwitpoeder. Yoghurt en kefir bevatten probiotica, die onze darmgezondheid ondersteunen en een romige, rijke laag toevoegen aan smoothies.