Hartige mousse kun je maken door vlees of vis te verwerken.

Zalmmousse is een topper op een verjaardag, tijdens de picknick en een borrelplank. Echt weer even wat anders en geeft een feestelijke effect.

Hartige mousse kun je maken door vlees of vis te verwerken, maar ook zoete mousse met rabarber, chocolade of mascarpone zijn als dessert heerlijk feestelijk.

Komt de zalmmousse in dit recept niet makkelijk los uit de vorm? Dip de onderkant dan heel even in warm water of leg huishoudfolie in de vorm voordat je het zalmmengsel erin giet en laat afkoelen.

Meer informatie over: Welke groente bij zalm?

Bereidingswijze

  1. Week in een kom de gelatineblaadjes in ruim koud water ongeveer 10 minuten
  2. Breng in een steelpan 1 dl (100 ml) water met het halve visbouillon tablet aan de kook
  3. Haal de steelpan van het vuur af en laat al roerend de goed uitgeknepen gelatine in de bouillon oplossen
  4. Meng in de keukenmachine of blender de zalm met de ketchup tot een glad mengsel
  5. Roer de bouillon erdoor
  6. Meng in een kom de slagroom bijna stijf
  7. Schep de slagroom luchtig door het zalmmengsel
  8. Breng op smaak met zout en peper
  9. Giet het zalmmengsel over in de vorm en dek af met huishoudfolie. Zet in de koeling en laat in ongeveer 4 uur goed opstijven
  10. Garneer met zalm roosjes en de fijngesnipperde bieslook
  11. Lekker op een bagel, geroosterd casinobrood of doe eens gek en serveer de zalmmousse op een paprika pringle (chips)

Laat een reactie achter