Rabarbermousse kun je als een dessert of nagerecht eten.

Mijn schoonzus uit Texel kwam op visite en nam heerlijke rabarber mee uit eigen tuin en eieren van hun eigen kippen. Ik heb er rabarbermousse van gemaakt.

Rabarber, je kent het wel van je oma. Het meest bekende gerecht om te maken met rabarber is rabarber compote. Maar je kunt er zoveel meer mee.

Bereidingswijze

  1. Verwijder de onderste harde stukken en de resten blad aan de bovenkant, was de rabarber en snijd in kleine stukjes
  2. Kook de rabarber 5 minuten met 2 dl. water. Tot de rabarber zacht is. Wordt het te dik dan iets meer water toevoegen
  3. Los de custard op met een beetje water en roer met een garde door de rabarber. Pas op voor klontjes. Zet de rabarber uit
  4. Splits twee eieren
  5. Eigelen en het grootste gedeelte van de suiker samen schuimig kloppen met de mixer
  6. Eiwitten in een vetvrije kom stijf kloppen met de mixer
  7. De hete rabarber schep voor schep bij eigeel voegen en even door laten koken
  8. Zet uit en schep de eiwitten erdoor
  9. Als de rabarber afgekoeld is, de rest van de suiker erdoor doen

Laat een reactie achter