Vlierbloesemgelei is heerlijk op een wentelteefje, pannenkoek, appeltaart of over fruit en een toetje.

Vlierbloesem is gezond, het werkt ontstekingsremmend, vochtuitdrijvend en slijmoplossend. Je maakt eenvoudig zelf vlierbloesemgelei én sap.

Vlierbloesem groeit normaal in mei en juni, maar bij een warme winter kan dat op een zonnige standplaats ook eind april zijn. Voor je het weet is de struik weer uitgebloeid.

Vlierbloesem is leuk om samen met je kinderen te zoeken om gelei te maken. Let wel op dat de bloemetjes goed open zijn en je geen bloesems plukt naast een snelweg.

Vlierbloesemgelei, heerlijk op een wentelteefje, een pannenkoek, appeltaart of over fruit en een toetje.

Tip: was de bloemen niet voor gebruikt.

Bereidingswijze

  1. De vlierbloesemschermen goed nakijken of er geen beestjes inzitten en de schermen heel voorzichtig wassen
  2. De schermen met de steel omhoog in een kom leggen en het water met het citroensap erover schenken
  3. De kom afdekken en 24 uur op een koele plaats zetten
  4. De volgende dag het vocht door een fijne zeef doen
  5. Het vocht in een pan schenken en vanille- en geleisuiker er door roeren
  6. Het mengsel al roeren aan de kook brengen en 4 minuten flink borrelend laten koken
  7. De gelei in schoongemaakte potjes doen. De potjes direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten

2 reacties

  1. Anneke

    Heerlijk ik ruik als ik ga sporten overal de vlier. de bloemen zijn prachtig dit jaar geniet ervan. heerlijk met wat koel bruiswater ,Anneke

    Anneke did not rate this post.
    1. Ja heerlijk hè! Echt genieten zo

      Gideon ratings for this post: Gideon geeft een waardering van 5Gideon geeft een waardering van 5Gideon geeft een waardering van 5Gideon geeft een waardering van 5Gideon geeft een waardering van 5

Laat een reactie achter