Lasagne is een heel eenvoudig gerecht, je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Heerlijke homemade lasagne met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus, zonder pakjes of zakjes.

Mijn absoluut favoriete troostmaaltijd. Makkelijk te bereiden voor een grote groep en restjes kun je dagenlang in de vriezer bewaren dat je niet wilt koken.

Het is altijd lekker om zelf je tomatensaus te maken met verse tomaten of maak de klassieke Bolognesesaus voor je lasagne.

Al met al is het heel eenvoudig en heb je maar een paar ingrediënten nodig.

Liever een Homemade lasagne met gehakt en bechamelsaus.

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien en de knoflook heel fijn en bak ze in een pan met een scheutje olijfolie
  2. Voeg het gehakt toe en laat het bakken tot het bruin is en knapperig begint te worden
  3. Voeg ondertussen de tomaten en het concentraat in de blender en mix tot een gladde massa. Je kunt een beetje van de groentebouillon toevoegen als de saus niet genoeg is
  4. Giet de tomatenmix in de pan met het vlees en laat het op laag vuur sudderen
  5. Breng op smaak met peper, zout en de andere kruiden
  6. Laat het minstens 6 uur koken. Als het te droog wordt, voeg dan wat groentebouillon toe
  7. Doe de boter in een pannetje en laat het smelten op laag vuur
  8. Voeg de bloem toe en roer tot een glad mengsel
  9. Blijf roeren en voeg langzaam eerst de melk toe en daarna de bouillon. Mix tot een gladde saus. Dit moet op laag vuur minimaal 15 minuten sudderen om de meelsmaak kwijt te raken
  10. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en zet het vuur uit
  11. Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht werkt het beste
  12. Verdeel een tot twee lepels Bechamel op de bodem van de ovenvorm. Voeg vervolgens een laag van de lasagnevellen toe, bedek deze met de ragout. Voeg bovenop de vleessaus wat Bechamel toe
  13. Herhaal tot alle vellen en de saus gaar is
  14. De laatste laag is Ragout met een klein beetje Bechamel
  15. Snijd de mozzarella in plakjes en leg een laag op de lasagne
  16. Zet de vorm in de oven en laat 30-40 minuten bakken tot de kaas bubbelt en bruin wordt
  17. Voeg voor het serveren wat gehakte basilicum en oregano toe

Laat een reactie achter