Deze lasagne is geheel opgebouwd uit groenten.

Vegetarische lasagne van zoete aardappel. De zoete aardappel of bataat is, anders dan de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel, maar behoort tot de knol.

Wij houden van zoete aardappel én van aubergines. Dus, wat als we deze twee zouden kunnen combineren tot een romige lasagne?

De combinatie samen met spinazie, mozzarella, gerookte paprika en Harissa kruiden is echt heerlijk!

Houd je van pasta, bekijk dit recept dan eens van gnocchi gemaakt van zoete aardappel.

*Je kunt ook andere kaas gebruiken of dit gerecht vegan maken door vegan kaas te gebruiken.

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op 200 graden
  2. Snijd de zoete aardappelen in de lengte doormidden. Besprenkel met olijfolie en verpak in aluminiumfolie. Plaats de vier delen zoute aardappelen in de oven. Zet de timer op 45 minuten
  3. Snijd vervolgende de aubergine in plakken
  4. Bak de aubergine in een beetje olie bruin in de koekenpan
  5. Beleg de ovenschaal met de plakken aubergine
  6. Haal de zoete aardappel uit het aluminiumfolie en laat een beetje afkoelen. Haal het velletje van de zoete aardappel af en gooi weg
  7. De rest van de aardappel leg je in een grote kom en prak je tot puree
  8. Knijp een teentje knoflook uit, voeg de gerookte paprika en Harissa toe aan de aardappelpuree. Meng alles goed door elkaar
  9. Smeer de aardappelpuree uit over de aubergine in de ovenschaal
  10. Leg daar boven op de spinazie
  11. En boven op de spinazie verdeel je de kaas
  12. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en zet de timer op 20 minuten of tot dat de kaas gesmolten is

Laat een reactie achter