Twee redenen om thuis te eten.

Op de eerste plaats zijn de restaurants gesloten tot nader order en op de tweede plaats -niet onbelangrijk- was er een fles Barolo, een wijn uit de Piemonte in Italië.

En omdat we graag de wijn centraal stellen in dit eetfestijn -er naar toe koken, als het ware- werd er voorhazenpeper gekozen.

En dus werd er bezoek gevraagd mee te eten; de dochter&vriend.

Ze is tevens een ‘culi’ met haar ontbijtbezorgdienst ‘De Ochtendbar’. Dus deed iedereen z’n uiterste best om een goede indruk te maken.

De geschoten haas (op en top bio) kwam via een jager binnen en moest nog slechts ontvliesd worden was de opdracht.

Slechts… dit was nog een hels karwei waar een opgediept instructiefilmpje aan vooraf ging. Ook de filets eruit halen was niet eenvoudig.

Hoe brengt je zoiets zonder knoeiboel tot een goed einde?

Vegetariërs kunnen hier nu beter stoppen met lezen.

Zoals zo vaak kwam het uiteindelijk allemaal goed en ontstond er na veel zwoegen de perfecte hazenpeper, begeleid door spruitjes en met een puree van aardappel en knolselderij waar iedereen aan tafel lovend op reageerde.

Toen moest de wijn nog komen.

Een Barolo 2013; een topwijn uit Italië van ‘rising star’ Reverdito Barolo, de wijn der koningen en de koning der wijnen.

En Michele Reverdito maakt dit meer dan waar met zijn klasse Barolo.

Sinds hij het wijngoed van zijn vader overnam, wordt hij gezien als de rijzende ster van Piemonte. En dat laat zich proeven.

Zijn wijnen zijn elegant en verfijnd, zwoel, rijp en vol, zeker de jaargang 2013.

Deze wijn wordt alleen maar beter na enkele jaren op de juiste manier bewaard te zijn.

De toonaangevende Italiaanse wijngids ‘Gambero Rosso’ is de laatste jaren zeer positief over de ontwikkelingen op dit domein.

Het zal niet lang duren totdat ook de belangrijke internationale wijnschrijvers hun weg naar Reverdito vinden en de prijs flink zal stijgen.

Een Barolo van dit niveau voor deze prijs is een unicum! Dus wat let u, grijp snel uw kans…

Wat is er mooier dan zo’n wijn in goed gezelschap te drinken bij een fraai gerecht. Wat een rotleven, verzuchtten ze voorheen vaak als ze het tegendeel bedoelden.

Dus ook nu: wat een rotleven!

Laat een reactie achter