Stedentrip naar Londen, de stad waar je eerst rechts kijkt, koekjes in je thee met melk dipt, ontzettend beleefd bent en de leukste eettentjes hebt!

In de serie Smaakvol Op Reis – Londen, ga ik als foodie en au pair de leukste eettentjes in Londen langs en vertel ik je alles wat je gedaan moet hebben tijdens jouw citytrip Londen.

Vorige keer hebben we Chelsea bezocht en vandaag eten we op een wel heel bijzondere plek, namelijk in een voormalige Victoriaanse toilet!

Dit eigenzinnige voormalige Victoriaanse toilet ligt in het hart van Fitzrovia en op 5 minuten lopen van Oxford Street. Gebouwd rond 1890 en in de jaren 60 stilgelegd was de toilet meer dan vijftig jaar actief.

Na twee jaar plannen en restauratie zijn de originele porseleinen urinoirs van Doulton & Co, een Engels keramiekbedrijf uit 1815, omgetoverd tot groene zitplaatsen die passen bij de originele Victoriaanse vloertegels.

Het is liefdevol getransformeerd in een van de beste speciale koffie- en brunchcafés van Londen!

Terwijl het buiten hard regent genieten wij ’s ochtends van warme chocolademelk en een chai latte. We beginnen de dag met Almond Milk Porridge met abrikozen & mango compote en Green Pea & Chili Smash Toast met citroen mascarpone.

Als ‘toetje’ sluiten we af met huisgemaakte bananenbrood met citroen mascarpone en abrikoos & mango compote. Ik heb nog nooit zo’n lekker bananenbrood geproefd!

Londen Fitzrovia The Attendant
Londen Fitzrovia The Attendant trap
Londen Fitzrovia The Attendant zitjes

‘‘The Attendant is gebouwd om betekenisvolle ervaringen te creëren. We streven ernaar mensen weg te halen uit de dagelijkse 9-5-sleur; om een plek te creëren om een moment te nemen, gedachten te verzamelen, bij te tanken en er weer helemaal bovenop te komen.

Onze visie is simpel: hoogwaardige brunchcafés met de beste koffie en lokaal, vers, seizoensgebonden voedsel, allemaal duurzaam en ethisch verantwoord.’’

Naast seizoensgebonden ontbijt, brunch en lunch worden er ook andere lekkernijen geserveerd zoals chocolatechip cookies en citroencake.

We verlaten het café en komen een sprookjesachtige kerk tegen. Dan is het tijd om te winkelen op Tottenham Court Road, een belangrijke weg in het district Fitzrovia.

Historisch gezien een marktstraat die bekend werd om de verkoop van elektronica en witgoed in de 20e eeuw.

We bezoeken de enorme stationary shop Paperchase en kunnen het niet laten om even de Hema in te gluren.

Tot onze verbazing zien we stroopwafels, hagelslag en pepernoten liggen! Als Nederlander in Londen hoef je dus écht niets te missen!

Vind The Attendant op 27a Foley Street, W1W 6DY. Bezoek ook de locaties in Shoreditch en Clerkenwell.

Boek jouw stedentrip Londen

Laat een reactie achter