Met een asperge ovenschotel kun je meer variëren dan wanneer je asperges op de klassieke manier bereid

Asperge ovenschotel met ham, ei, peper, kaas en peterselie.

In dit asperge gerecht zitten alle ingrediënten die ook in de klassieke gekookte versie zitten:

  • witte asperges
  • beenham
  • eieren
  • boter
  • peterselie

De krieltjes heb ik vervangen door krulpasta en parmezaanse kaas aan dit asperge gerecht toegevoegd.

Met asperge uit de oven kun je veel meer variëren dan wanneer je ze op de klassieke manier bereidt.

Daarom is dit asperge gerecht zeker een van mijn favoriete als het om asperge ovenschotel mét pasta gaat.

Gerechten uit de oven zijn ook snel en makkelijk te bereiden. Ideaal dus als je weinig tijd hebt!

Bekijk ook dit kip Alfredo recept wat je ook als ovengerecht kunt bereiden.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Breng een grote soeppan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe.
  3. Schil de asperges met een dunschiller en snij er de uiteinden af ± 2 cm.
  4. Snij de peterselie fijn en zet apart
  5. Voeg de asperges toe aan het kokend water
  6. Laat 5 minuten koken en schep ze dan met een schuimspaan uit het water
  7. Snijd de asperges in stukken van 2 cm
  8. Schep 250 ml kookvocht van de asperges uit in een kommetje en hou apart
  9. Kook nu de krulpasta in 8 minuten beetgaar in het water. Giet af, maar hou wat van het kookvocht in de pan bij de pasta
  10. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de bloem beetje bij beetje aan toe
  11. Roer goed en voeg dan beetje bij beetje het kookvocht van de asperges toe, zodat de saus goed indikt
  12. Breek de 4 eieren in en grote kom en kluts de eieren luchtig
  13. Haal de koekenpan van het vuur en roer er de helft van de parmezaanse kaas de, blokjes asperge, hamblokjes en de helft van de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout
  14. Voeg nu de saus met alle ingrediënten door de pasta die nog in de soeppan zit
  15. Giet langzaam de opgeklopte eieren bij de pasta en schep alles goed door
  16. Voeg alles toe aan een ingevette ovenschaal en maak af met kaas
  17. Plaats de ovenschaal in de op 180 graden voorverwarmde oven en bak totdat de kaas gesmolten is in ± 15 minuten
  18. Schep op borden en werk af met de rest van de peterselie. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter