Het is een van die recepten die er prachtig uitziet, maar verrassend eenvoudig te maken is.

Vandaag maken we kort in knoflook gebakken asperges met daarop Prosciutto en een perfect gepocheerd ei.

Voeg daaraan toe een paar schilfers parmezaanse kaas en je hebt een knaller van een ontbijt.

Het is een van die recepten die er prachtig uitziet, maar verrassend eenvoudig te maken is. Voor een lekker ontbijt hoef jij de deur dus niet uit. 

Deze asperges met een smeuïg gepocheerd eitje is zo’n gerecht.

Het is het perfecte gezonde ontbijt voor de lente of zomer. Gebruik verse, groene asperges uit het seizoen en de beste Italiaanse kaas.

Hoe maak je asperges met gepocheerd ei en Prosciutto

Asperges kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt ze stomen, bakken, koken of sauteren.

Sauteren betekend kort bakken in een hete pan zodat de groenten knapperig blijft. Eigenlijk sauteer je ook als je wokt. 

Kies jouw favoriete methode uit voor het bereiden van asperges, of ga voor de klassieke wijze van het bereiden van asperges.

Vandaag in dit recept sauteren we de asperges met wat knoflook, citroensap en citroenrasp voor extra smaak.

Ik ben gek op knoflook dus ja ook in mijn ontbijtjes gebruik ik het graag.

De asperges zijn heerlijk maar waar het echt omgaat in dit ontbijt is het gepocheerde ei.

Een gepocheerd ei wil je precies goed hebben. Niet te vloeibaar maar ook niet te hard.

Lees hoe je een perfect ei pocheert.

Nadat je de asperges hebt gebakken en je ei is gepocheerd kun je beginnen met het opmaken van het ontbijtbord.

Leg wat asperges op het bord, voeg de Prosciutto of parmaham boven op en daarna het gepocheerde ei.

Schaaf nu wat verse parmigiano reggiano over het gerecht en maak af met wat peper en zout. 

Laat de kaas weg als je het gerecht zuivelvrij wilt houden.

Dus daar heb je het – een prachtig, voedzaam, super gemakkelijk, knaller van een ontbijt. Of een fantastische brunch.

Het is een recept dat je zeker vaker gaat eten 😉

Bereidingswijze

  1. Voeg wat een beetje olijfolie toe aan een pan samen met twee teentjes gehakte knoflook.
  2. Knijp vervolgens een citroen uit in de pan en voeg ook de rasp van de citroen toe.
  3. Voeg een bos groene asperges toe en gebruik een tang om ze te verplaatsen en bak ze ongeveer drie tot vijf minuten of tot ze zacht zijn maar nog steeds hun vorm behouden.
  4. Leg de asperges op een bord en garneer met plakjes Prosciutto.
  5. Pocheer je eieren.
  6. Leg je gepocheerde eieren op je asperges.
  7. Maak af met een beetje zout en peper en als je wilt, rasp er wat verse authentieke Parmigiano Reggiano-kaas over heen.
Gepocheerd ei opwarmen
  1. Voeg gewoon wat kokend water toe aan een kom of grote mok. Leg het gepocheerde ei vervolgens ongeveer 20 tot 30 seconden in het hete water of totdat het is opgewarmd. Gebruik geen kokend water!
  2. Haal ze uit het hete water en ze zijn klaar om aan het gerecht met asperges te voegen.

Laat een reactie achter