Voeg gedroogde cranberry’s of gehakte noten toe aan het deeg voor wat variatie.

Dit recept voor chewy chocolate chip cookies is geweldig lekker. De van oorsprong American chocolate chip cookies zijn verbazingwekkend eenvoudig maar wist je dat de naam ‘cookie’ van het Nederlands woord koekje komt.

Met dit recept maak je 15 heerlijke grote chocoladekoeken. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Zoek niet langer meer naar een chewy chocolate chip cookies recept, je hebt hem gevonden!

Het deeg van dit recept kun je ook goed invriezen. Dat is makkelijk voor als je ineens lekkere trek krijgt of onverwachts bezoek. Bewaar de koekjes, tenminste, als dat je lukt vóórdat ze op zijn, in een luchtdichte trommel.

Bereidingswijze

Chewy chocolate chip cookies
  1. Zeef de bloem boven een kom, voeg het zout en de bakpoeder toe en spatel door elkaar
  2. Mix in de andere kom de zachte boter met de suiker tot een romig geheel
  3. Klop de eieren door het botermengsel en voeg het vanille extract toe. Mix een minuut tot het luchtig is
  4. Voeg nu de bloem toe en meng met een spatel even kort door elkaar tot een mooi deeg.
  5. De chocolade en eventueel de cranberry’s of gehakte noten door het deeg kneden
  6. Maak van het deeg een rol en verpak in plasticfolie. Laat minstens een uur rusten in de ijskast
Bakken
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Haal het deeg uit de koeling en verdeel het deeg in 15 gelijke stukken
  3. Vorm er mooie koekjes van. Leg ze op de bakplaat. Let erop dat de koekjes tijden het bakken twee keer zo groot worden dus zorg voor voldoende tussenruimte
  4. Bak de chocolate chips cookies in ongeveer 12-17 minuten lichtgoudbruin en gaar
  5. Laat ze afkoelen op een rooster
Opmerking
  1. Pas op: niet te lang bakken anders zijn ze niet zacht en chewy meer

Laat een reactie achter