Zorg dat de cashewnoten een nacht hebben geweekt in water. Zo worden ze zachter en zijn ze makkelijker te vermalen.

Deze chocolade Hazelnoot brownies zijn vegan en glutenvrij maar zeker niet minder lekker.

Van oorsprong zijn brownie of chocoladebrownie een Amerikaans nagerecht of snack. Het bestaat uit een dicht plat gebak gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat in de oven.

De brownies blijven in de vriezer zeker 3 maanden goed. Zijn de brownies ontdooit, bewaar ze dan uiterlijk 2 dagen in de koelkast.

Gek op bakken, bekijk deze chocolade rondo’s.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een taartvorm van 26 cm of een bakblik van 20 bij 30 cm met bakpapier
  2. Meng het amandelmeel, vanillepoeder en zout in een kom
  3. Ontpit de dadels en voeg deze toe aan het meel, poeder en zout
  4. Smelt de kokosolie op laag vuur en voeg dit ook toe aan het meel, poeder, zout en de dadels
  5. Mix de ingrediënten uit de kom in een keukenmachine totdat het een beetje aan elkaar plakt
  6. Giet het mengsel in de vorm en druk het plat met een vlakke hand. Zorg dat je het gelijk over de vorm verdeeld
  7. Zet de vorm met de bodem van de taart ongeveer 15 minuten in de oven
Brownie vulling
  1. Giet de cashewnoten af en spoel ze schoon
  2. Doe de cashewnoten in de blender en voeg daarna één voor één de andere ingrediënten toe
  3. Zet de blender op de Ice Crusher stand en mix totdat het een glad mengsel is geworden. Dit kan even duren
  4. Haal de vorm met de bodem uit de oven en laat deze afkoelen
  5. Als de bodem wat is afgekoeld, giet je de vulling uit de blender over de bodem heen
  6. Strijk het mengsel glad en egaal met de vorm
  7. Zet de brownie taart minstens 4 uur in de vriezer
  8. Snij na 4 uur de taart in hapklare formaat brownie
  9. Laat de brownies 1 uur ontdooien voordat je gaat eten

Laat een reactie achter