Als het even kan koop dan verse garnalen en vergeet het darmkanaaltje niet te verwijderen uit de garnalen.

In Kroatië heet dit gerecht ‘garnalen buzara’ en is te vinden op de menukaart als škampi na buzara. Dit betekent garnalen stoofpotje. In Slovenië en Kroatië kennen ze de buzara-stijl koken, wat niets anders is dan het bereiden van schaaldieren in wijn, knoflook, olijfolie broodkruim en kruiden. Simpel maar o zo lekker!

Als het even kan koop dan verse garnalen en vergeet het darmkanaaltje niet te verwijderen uit de garnalen.

Bereidingswijze

  1. Kook water in een pannetje
  2. Snijd de tomaten kruislings licht in en leg ze kort in het kokende water. Na ongeveer een minuut haal je de pan van het vuur en overgiet je de tomaten met koud water. Dit zorgt ervoor dat je het velletje goed kunt loshalen. Snijd de tomaten vervolgens door, schep het vruchtvlees eruit en snijd de tomaten in blokjes
  3. Hak de peterselie fijn en verkruimel het brood, dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine
  4. Bak in de olijfolie het broodkruim knapperig. Pers boven de pan de tenen knoflook uit
  5. Verdeel de broodkruimel-mix in twee delen. Aan het deel dat in de pan blijft voeg je de garnalen toe, de tomaten en verhoog het vuur. Blus af met wijn en zorg dat de saus dik inkookt
  6. Als de garnalen roze gekleurd zijn, dan zijn ze gaar. Schep over in een mooi schaaltje
  7. Garneer met de rest van het broodkruim en de peterselie

Laat een reactie achter