Gazpacho hoor je ijskoud te eten onder een bloedhete zon.

Gazpacho soep is een voorgerecht. Het wordt gemaakt met tomaten, rode paprika, komkommer, uien, water, azijn, knoflook, zout en croutons. De croutons, uien en paprika kun je er apart bij serveren.

De soep moet ijskoud gegeten worden wat zorgt voor afkoeling, stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout.

Chef-kok Rick heeft speciaal voor Smaakvol NH zijn versie van deze soep bedacht met in de hoofdrol, geroosterde paprika. Deze soep is een mooi gerecht tijdens een zomerse borrel.

Bereidingswijze

  1. Breek het brood in stukjes en laat het weken in koud water, ongeveer 20 minuten
  2. Snij een halve groene, één rode paprika, de kwart komkommer en het kwartje rode ui in stukjes en zet afgedekt in de koelkast (dit wordt je topping)
  3. Stop de rest van de groenten in stukken in de keukenmachine met de knoflook, olie, suiker en het azijn
  4. Pureer de hele boel glad en voeg dan het brood uitgedrukt in een zeef toe, samen met 100 ml water of iets meer dan je de gazpacho te dik vindt, pureer nog even door. Wil je het helemaal glad druk het hele boeltje dan door een zeef, maar dat vind ik te veel gedoe
  5. Breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik
  6. Serveer met de gesneden groenten en een blaadje basilicum
De croutons
  1. Leg hiervoor in stukken gescheurd brood op een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel met de olie en bestrooi met versgemalen zeezout en hussel lekker door elkaar. Zet in een oven van 180 graden en bak tot ze knapperig en bruin zijn. een minuutje of 15
  2. Geniet ervan op een warme luie dag! En omdat je het al uren vooraf klaar kan maken, geniet je nog voor het eten lekker lui in het zonnetje met een gekoeld glaasje wijn!

Laat een reactie achter