Foto: Smaakvol NH
Lekkere luchtige chocolademousse met ijs.
Deze luchtige chocolademousse maken we met slagroom en pure chocolade maar de eieren vervangen we door gelatine.
Werk met chocolade van goede kwaliteit want je wilt de chocolade wel proeven!
Gek op chocolade, probeer dit recept van chocolade hazelnoot brownie.
Bereidingswijze
-
Begin met het nauwkeurig afwegen van de ingrediënten
-
Week de twee blaadjes gelatine in koud water
-
Klop ondertussen de slagroom luchtig
-
Giet de 50 gram suiker bij het water en breng dit aan de kook. Los de gelatine hierin op
-
Voeg de chocolade toe en roer tot je een glad mengsel hebt
-
Laat het chocolademengsel afkoelen. Tot 37 graden (lichaamstemperatuur)
-
Meng 1/3 van de geklopte slagroom met het mengsel. Je voegt de rest van de slagroom pas toe als het eerste deel van de slagroom goed gemengd is
-
Laat de mousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
-
Vul een spuitzak met de mousse en spuit bolletjes mousse op een bord
-
Maak het af met met ijs, stukjes brownie en wat pure chocoladebrokken