Deze pitabroodjes met kippendijen zijn heerlijk op smaak door de baharat kruiden en fris door de zoetzure groente.

Deze pitabroodjes met kippendijen, baharat en zoet zure groentes zijn een borrelhapje

Het pitabroodje is een rond plat broodje ook wel shoarmabroodje genoemd. De fout wordt nog wel eens gemaakt door het broodje overlangs open te snijden. Dit zorgt ervoor dat de inhoud niet in het broodje blijft.

Snij wel een stukje van 1,5 cm hoog van het broodje af en zo kun je het pitabroodje vullen zonder dat de inhoud op de grond ligt.

Maar chef-kok Rick Sassen gaat iets totaal anders maken dan het vullen van een pita, maar zeker de moeite waard.

Rick gebruikt baharat wat letterlijk ‘specerij’ betekend in het Arabisch. Het wordt vooral gebruikt in het Midden-Oosten. Dit kruidenmengsel heeft een volle smaak.

De ingrediënten zijn paprika, korianderzaad, cayennepeper, zwarte peper, kaneel, kardemom, ui, knoflook, komijnzaad, kruidnagel en nootmuskaat.

Erg lekker bij om je kip mee te bereiden of Arabische gerechten.

Bereidingswijze

  1. Marineer de kippendijen met 1 el baharat, knoflook, zout en peper. Minimaal 30 minuten tot een uur.
  2. Bak ze goudbruin en gaar.
  3. Snijd de pita broodjes in rechthoeken.
  4. Bak de pita's krokant in wat boter met een snufje baharat.
  5. Giet de atjar af en maak aan met 1 limoen schil.
  6. Snijd de Granny Smit appel in zeer fijne blokjes en meng met de atjar.
  7. Serveer het gerecht nu zoals op de video word gedemonstreerd. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter